Портал в режимі тестування та наповнення
Начальник закарпатської поліції презентував проєкт «Безпечне Закарпаття»
Опубліковано 11 вересня 2020 року о 08:00

Начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник Олександр Шляховський презентував новий проєкт «Безпечне Закарпаття», в рамках якого в регіоні встановлено інтелектуальні камери відеонагляду та розпізнавання номерних знаків 

В Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області представникам органів влади презентували новий проєкт «Безпечне Закарпаття». 

Новація, запроваджена поліцією, передбачає встановлення на автодорогах, у містах та селах області сучасних камер відеоспостереження з функцією розпізнавання автомобільних номерів. 

Як розповів під час презентації начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник Олександр Шляховський, проєкт «Безпечне Закарпаття» успішно функціонує в краї вже декілька місяців. Камери оснащені сучасним функціоналом та підтримують опцію ідентифікації номерних знаків.

Новація допоможе поліції в розкритті та профілактиці злочинів. Зокрема, система за номерним знаком автоматично прокладає маршрут руху конкретного автомобіля, що дає змогу оперативно розкривати злочини та правопорушення.

Наразі система відеонагляду охоплює всі основні автошляхи області. Також відеокамери  встановлено в містах та селах з урахуванням криміногенної обстановки конкретного населеного пункту.

Завдяки системі «Безпечне Закарпаття» правоохоронцям краю вже вдалося розкрити низку злочинів. Зокрема, недавній розбійний напад на АЗС в Ужгороді, скоєний із застосуванням зброї. В Мукачеві відеокамери допомогли ідентифікувати та затримати рекетира, який вимагав від потерпілого неіснуючий борг. Також аналогічним чином було припинено злочинну діяльність двох груп, які спеціалізувалися на крадіжках з помешкань громадян. У всіх цих випадках відеокамери зафіксували автомобілі, на яких пересувалися злочинці, що дало змогу оперативно їх затримати.

Наразі всі камери відеоспостереження виведені на центральний пульт в облуправлінні поліції. В майбутньому доступ до них отримають і органи місцевого самоврядування.

«Ми не зупиняємось на досягнутих результатах і маємо на меті охопити інтелектуальними відеокамерами кожен куточок області, - каже очільник поліції Закарпаття полковник Олександр Шляховський. – Адже основним критерієм нашої роботи є безпека кожного закарпатця та гостя краю. Громадяни повинні почуватися в безпеці як на вулиці великого міста, так і в маленькому селі. І ми для цього зробимо все можливе та передбачене законом».

На завершення керівник поліції краю подякував представникам влади за підтримку у впровадженні проєкту «Безпечне Закарпаття». Адже лише спільними зусиллями правоохоронців, органів влади, місцевого самоврядування та громадськості ми зможемо досягнути єдиної мети – зробити Закарпаття безпечнішим.
                                                

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux