Портал в режимі тестування та наповнення
Створення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах - одне з пріоритетних завдань МВС України
Опубліковано 12 жовтня 2021 року о 17:05

На цьому сьогодні, 12 жовтня, наголосив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на Міжрегіональній конференції «Руйнуй стереотипи, пізнаючи себе», яка проходить вперше за ініціативи Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО) спільно з UN Women (ООН Жінки). 

Конференція-телеміст транслюється у прямому ефірі з 5 міст: Києва, Кривого Рогу, Полтави, Маріуполя та Львова. Захід об'єднав представниць і представників правоохоронних органів, фахівців у сфері ґендерної рівності, миру та безпеки, а також міжнародних партнерів для обговорення викликів та перешкод, з якими стикаються жінки-правоохоронниці під час роботи та несення служби, шляхів та досвіду щодо подолання таких викликів, а також історій успіху та практичних рекомендацій.

З вітальним словом до присутніх звернувся міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. 

«Зміна ставлення та збільшення рівня довіри до правоохоронних органів можлива та відбувається, в тому числі й через присутність жінок у правоохоронних органах. Завжди питання присутності жінки, до прикладу у патрульній поліції - це більше на вирішення конфлікту, а не на його загострення. Тому створення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах - одне з пріоритетних завдань у Міністерстві внутрішніх справ України», - сказав міністр.

Очільник МВС зазначив, що Українська асоціація представниць правоохоронних органів (УАППО), головою правління якої є заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, - ініціатор великих  змін у правоохоронних органах, і не тільки.

«Можу запевнити, що будь-які можливості, які необхідні для розвитку цього руху в межах Міністерства, будуть забезпечені. Не тільки в межах Національної поліції, але й в лавах Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та в інших органах системи МВС. Переконаний, що до нашої ініціативи долучаться й працівники органів Служби безпеки України і органів прокуратури, які також мають відношення до захисту прав і свобод громадян України», - додав міністр. 

Своєю чергою заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко наголосила, що Міжрегіональна конференція «Руйнуй стереотипи, пізнаючи себе» приурочена до Дня захисників і захисниць України.

"2 роки тому Українська асоціація представниць правоохоронних органів (УАППО)  була з однією ініціаторів внесення змін до назви державного свята - Дня захисника України, з урахуванням гендерної рівності. У липці цього року Верховна Рада України підтримала відповідні зміни і, я впевнена, що ці зміни дійсно дозволять дійсно зробити українських  жінок, які боронять Україну, більш видимими у суспільстві та визнати їх внесок у захист суверенітету, державності та територіальної  цілісності». 

Довідково: У Міністерстві внутрішніх справ України працює 97 жінок, яким надано статус учасниці бойових дій за участь в АТО/ООС, 7 – за участь на території інших держав.

У Національній гвардії України – 1367 жінок, яким надано статус учасниці бойових дій за участь в АТО/ООС, 1 - за участь на території інших держав. 

У Національній поліції України – 2009 жінок, яким надано статус учасниці бойових дій за участь в АТО/ООС, 2 – за участь на території інших держав, 14 – мають статус члена сім’ї загиблого захисника України. 

У Державній прикордонні службі України – 1120 жінок, яким надано статус учасниці бойових дій за участь в АТО/ООС, 2 – за участь на території інших держав, 16 – мають статус члена сім’ї загиблого (зниклого безвісти) захисника України.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій – 323 жінки, яким надано статус учасниці бойових дій за участь в АТО/ООС, 10 – мають статус члена сім’ї загиблого захисника України.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux