Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Закарпаття затримали водія, який смертельно травмував велосипедиста та намагався уникнути відповідальності, підставивши товариша
Опубліковано 19 липня 2021 року о 18:08

Поліцейські Тячева встановлюють обставини дорожньо-транспортної пригоди, у результаті якої загинув 57-річний місцевий житель. Зловмисника, який напідпитку травмував чоловіка, затримано у процесуальному порядку. Відносного його товариша, котрий намагався взяти провину на себе, вирішується питання про притягнення його до відповідальності. Слідство у справі триває

18 липня ввечері до поліції Тячева надійшло повідомлення від медиків місцевої лікарні про те, що до них доставлено невідомого чоловіка з травмами, характерними для ДТП.

Поліцейські оперативно встановили місце події, а також з’ясували обставини аварії. Відомо, що 23-річний мешканець села Чумальово Тячівського району, керуючи автомобілем «Mercedes-Benz», будучи напідпитку, зачепив лівим дзеркалом заднього виду велосипедиста, який рухався йому назустріч. В автівці перебувало ще двоє товаришів водія, разом вони доставили потерпілого в лікарню, однак від отриманих  травм чоловік помер.

Усвідомлюючи тяжкість злочину, 23-річний водій вмовив свого 20-річного товариша взяти провину за смерть велосипедиста на себе, оскільки до того як сісти за кермо автомобіля хлопець вживав алкоголь. Товариш погодився та почав надавати неправдиві свідчення правоохоронцям. Однак, провівши необхідні слідчі дії, поліцейські встановили істину та дізналися, що насправді сталося того вечора. Під вагою зібраних доказів хлопець і сам зізнався, що насправді за кермом перебував не він. 

Наразі поліцейські, в рамках відкритого за ч.2 ст. 286 ККУ провадження, затримали справжнього винуватця аварії. Відносно його 20-річного товариша, який намагався ввести в оману слідчих, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 384 ККУ (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу).

Найближчим часом будуть проведені необхідні експертні дослідження та слідчі експерименти, за результатами яких буде прийнято відповідні процесуальні рішення.

 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux