Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Закарпаття затримали зловмисника за сприяння у виготовленні підроблених довідок про непридатність до військової служби
Опубліковано 17 червня 2022 року о 09:29

Співробітники сектору захисту інтересів суспільства і держави Головного управління Національної поліції в Закарпатській області спільно зі слідчими викрили 47-річного ужгородця на сприянні у виготовленні підроблених документів, які б дозволяли перетнути кордон України  чоловікам призовного віку. Зловмиснику суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави. У справі триває 

Співробітники сектору захисту інтересів суспільства і держави поліції Закарпаття отримали оперативну інформацію, що 47-річний ужгородець причетний до злочинної діяльності, пов’язаної з незаконним переміщенням військовозобов’язаних осіб через державний кордон України. 

Правоохоронці встановили, що під час зустрічі з одним зі своїх клієнтів фігурант пообіцяв допомогти виготовити документи, які б дозволили виїхати чоловікові за кордон. В цьому випадку мова йшла про довідку про непридатність до військової служби.

В ході проведення оперативних заходів, працівники поліції, за силової підтримки бійців КОРДу, затримали 47-річного зловмисника «на гарячому», безпосередньо під час отримання грошових коштів. З місця події слідчі вилучили близько 12 тисяч доларів.

Окрім цього в автівці фігуранта було виявлено готівку у сумі 18 900 доларів, 5 400 євро та 46 500 гривень. Після цього поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманого. В результаті, вилучено ще 700 тисяч гривень, чорнові записи, фіктивні медичні довідки та інші речові докази, що підтверджують його причетність до злочину.

В поліції за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Зловмиснику, за процесуального керівництва прокуратури, вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 999 тисяч 440 гривень. 

На даний час досудове розслідування триває, встановлюються можливі спільники підозрюваного. За скоєне йому загрожує до семи років позбавленням волі.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux