Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція затримала групу серійних крадійок, які під виглядом соцпрацівниць обкрадали домівки закарпатських пенсіонерів
Опубліковано 06 грудня 2021 року о 14:50

Співробітники поліції Закарпаття затримали двох жінок, які вигадали схему для обкрадання людей: приходили під виглядом соціальних працівників та непомітно забирали у них кошти. В поліції за цим фактом проводиться розслідування

Закарпатські поліцейські припинили злочинну діяльність групи серійних крадійок, які представлялися літнім людям працівниками соціальних служб й таким чином обкрадали їхні домівки. 

Так, у жовтні цього року до поліції звернулася пенсіонерка з Мукачева, яка розповіла, що з її будинку зникли грошові кошти. Потерпіла зазначила, що перед тим як вона помітила відсутність коштів, до неї приходили двоє соціальних працівниць. Аналогічний випадок стався в той самий період і в місті Чоп.

Оперативники карного розшуку закарпатської поліції вжили ряд заходів та встановили особи жінок - обидві уродженки Краматорського району Донецької області. Саме вони причетні до ряду крадіжок на території Закарпатської області.

В ході спецоперації правоохоронці затримали фігуранток в інших регіонах України - одну в місті Краматорськ Донецької області, іншу в місті Кременчуг Полтавської. 

За місцем їх мешкання слідчі вже провели обшуки та вилучили чимало викрадених речей. Також серед вилученого й підроблені документи, які крадійки пред’являли потерпілим. 

Наразі відомо, що підозрювані обікрали закарпатців загалом на близько 220 тисяч гривень. 

За даним фактом слідчі проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, тобто крадіжка з проникненням. Обом жінкам повідомлено про підозру. Одній з них суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави, щодо іншої - сьогодні відбудеться розгляд клопотання слідчого.

Поліція звертається до громадян: якщо ви впізнали осіб на фото і потерпіли від їх злочинних дій, обов’язково повідомте про це до найближчого відділу поліції або ж за номером «102». Також нагадуємо, ні в якому разі не впускайте незнайомих людей в своє житло. У випадку виявлення підозрілих людей, для швидкого реагування, викликайте поліцію.


 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux