Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція затримала озброєного зловмисника та його спільника, які скоїли розбійний напад на будинок закарпатця
Опубліковано 01 жовтня 2020 року о 15:42

Маючи на меті заволодіння чужим майном, 29-річний мешканець Ужгородського району та 40-річний ужгородець скоїли розбійний напад на будинок у селі Циганівці. В помешканні на момент вчинення злочину перебувала 18-річна дівчина. Розбійника та його спільника наразі затримано у порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання

Сьогодні, 1 жовтня, ранком до поліції надійшло повідомлення про напад на помешкання жителя Ужгородщини. Заявник повідомив, що у будинку на момент злочину перебувала його 18-річна донька. Оперативно прибувши за викликом, поліцейські встановили, що близько 9:00 ранку, до приватного будинку у селі Циганівці проник невідомий. 

Озброєний пістолетом чоловік, погрожуючи зброєю, незаконно заволодів наявною в будинку готівкою у сумі близько 50 тисяч гривень та втік з місця злочину. За описом дівчини, зловмисник був у темному спортивному костюмі, масці та рукавичках. Також, з її слів, у нього був спільник, який привіз нападника та втік.

Працівники кримінальної поліції Ужгородщини одразу ж склали орієнтування та розпочали пошуки зловмисників. Невдовзі у мікрорайоні Горяни поліцейські помітили чоловіка схожого за описом на нападника. Побачивши правоохоронців, останній почав утікати через поле. Двоє поліцейських переслідували його півтора кілометри та у підсумку затримали. У цей час оперативники Головного управління поліції Закарпаття спільно з колегами з району, встановили місце перебування спільника, який дочікував свого товариша в машині у попередньо визначеному місці.

Особи фігурантів встановлено. Йдеться про 29-річного жителя села Розівка Ужгородського району та 40-річного мешканця обласного центру Закарпаття. Обидва неодноразово судимі за вчинення майнових злочинів. 

Наразі поліцейські затримали чоловіків у порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом злочину слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, тобто розбій, вчинений групою осіб, із погрозою застосування насильства та поєднаний з проникненням у житло.  Під час огляду у фігурантів виявлено та вилучено зброю, гроші та залізний ломик.

За скоєне затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux