Портал в режимі тестування та наповнення
«Бути слідчим – мрія дитинства», – поліцейська з Берегова Олена Сітар
Опубліковано 01 липня 2023 року о 10:48

Бути слідчим, допомагати людям і викривати злочинців – це вже не мрія маленької закарпатки, а щоденна робота та допомога людям з боку досвідченої поліцейської Олени Сітар, яка впевнено заявляє, що в цій професії вона знайшла себе

Сьогодні, 1 липня, професійне свято відзначають слідчі поліції України. Слідчий підрозділ, без перебільшення, є одним із надважливих в поліції, адже від фахової щоденної роботи цих спеціалістів залежить, як швидко злочинці будуть притягнені до відповідальності, а права громадян відновлені.

Старша слідча Олена Сітар працює в Берегівському районному відділі поліції, правоохоронниця запевняє, що саме про таку роботу вона мріяла з дитинства. Поліцейська розповідає, що вибором професії здійснила свою дитячу мрію: вже десятий рік свого життя вона віддає службі в поліції.

Жінка переконує, що професію слідчого обрала свідомо, і впевнена, що вчинила правильний вибір.

«Бути поліцейською, служити та захищати, допомагати людям і викривати злочинців – це моя мрія з дитинства», – розповідає капітан поліції Олена Сітар. – Робота слідчого доволі непроста та потребує неабиякої зосередженості, аби не випустити важливих деталей під час розслідування кримінальних проваджень. Саме від чітких дій слідчого, грамотного мислення, знання законів, використання доказової бази залежить подальша доля людини, яка опинилася в полі уваги правоохоронних органів».

Слідча наголошує, що перші справи, виїзди, пам’ятає досі. Вони відбиваються в пам’яті, як будь-що перше. Найпершою справою поліцейської був грабіж, вчинений раніше судимим чоловіком. Олена Сітар досі пам’ятає кожну обставину та деталь того злочину. Цю справу вдалося розкрити за гарячими слідами: грабіжника затримали на місці, а крадене повернули потерпілій.

На рахунку слідчої вже сотні розкритих злочинів. Доводилось працювати і дні, і ночі, але, за словами Олени Сітар, це не важко, коли ти дійсно любиш свою професію.

«Бути слідчим – це не просто робота, це покликання», – впевнено наголошує капітан, що «знайшла в професії себе».


Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux