Портал в режимі тестування та наповнення
«Я рада, що можу приносити користь людям та піклуватися про їх безпеку», – поліцейський офіцер Діана Совтан про свою службу в територіальній громаді
Опубліковано 15 травня 2023 року о 15:54

Минає два роки з часу, коли Діана Совтан почала працювати поліцейським офіцером громади в селі Кам’янське. Разом зі своїм колегою Станіславом Глушком вона дбає про безпеку понад 10 тисяч громадян. А територія їх обслуговування, окрім самого села  Кам'янське, охоплює ще 7 населених пунктів: Арданово, Богаревицю, Воловицю, Дунковицю, Мідяницю, Сільце та Хмільник.

«Я на зв’язку в режимі 24/7: якщо не через спілкування з мешканцями громади віч-на-віч, то хоча б телефоном. Але в будь-якому випадку я рада, що можу допомагати людям, приносити їм користь, кожного дня піклуватися про те, щоб вони були в безпеці», – розповідає поліцейська. 

А для того, щоб сприяти цій безпеці та вирішенню нагальних у громаді питань, поліцейська активно співпрацює з інспекторами секторів реагування патрульної поліції, старостами сіл, представниками соціальних служб, керівництвом навчальних закладів тощо.

За час несення служби в Кам’янській територіальній громаді старший лейтенант поліції Діана Совтан вивчила основні проблемні питання громади та щодня долучається до роботи над їх вирішенням. «Зокрема, – наголошує поліцейська, – працюємо з колегами над тим, щоб покращити безпекову ситуацію на місцевих дорогах.  Для цього постійно проводимо профілактичні бесіди з мешканцями  різних вікових категорій, особливо акцентуємо увагу на спілкуванні з дітьми, проводимо інтерактивні заняття на тему дотримання правил дорожнього руху».

Поліцейська зауважує, що з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну кількість населення на території громади значно зросла, адже тут знайшли прихисток чимало мешканців з інших областей України. А отже, збільшилася кількість дорослих та дітей, які потребують піклування, особливої підтримки та взаємодії. Спільно зі своїм колегою – лейтенантом поліції  Станіславом Глушком, який уже другий місяць теж працює поліцейським офіцером громади, вони з Діаною докладають усіх зусиль, щоб зробити їх перебування тут комфортним та безпечним.

Роботу поліцейських офіцерів громади особливо позитивно відзначає і голова Кам'янської сільської громади. «Проєкт «Поліцейський офіцер громади» виявився надзвичайно вдалим. Відколи у нас запрацювала поліцейська станція, ми маємо можливість постійної присутності поліцейського офіцера, який дуже добре ставиться до кожного члена громади і щоденно допомагає нам та проводить таку необхідну профілактичну роботу», – зауважив Михайло Станинець. 

Діана Совтан зізнається, що її праця – це надзвичайно висока відповідальність. Але вона свідомо обирала її два роки тому, коли проходила конкурсний відбір, навчалася у Харкові, приступала до несення служби. І головне – за весь цей час поліцейська переконалася, що не помилилася і обрала собі роботу до душі. 

«У нас справді хороша взаємодія. І ми вдячні громаді за взаєморозуміння і підтримку, а головне – за довіру людей», – наголосила Діана Совтан.


Відділ комунікації поліції в Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux