Портал в режимі тестування та наповнення
Міжнародний день музею у поліції Закарпаття
Опубліковано 18 травня 2019 року о 11:30

До відомчого музею на екскурсію завітали школярі. Діткам продемонстрували багату експозицію та розповіли про історію музею 

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не годен пошани». 

Максим Рильський 

Щорічно, починаючи з 1977 року, 18 травня у світі проходить Міжнародний день музеїв.

Сьогодні до музеїв краю організовано ряд екскурсій. Винятком не стала і скарбниця поліції Закарпаття. Сьогодні тут, як і у всіх музеях світу, – День відкритих дверей. 

До відомчого музею історії органів внутрішніх справ Головного управління Нацполіції в Закарпатській області завітали школярі, серед яких і учні початкових класів. 

Про експонати та їх історію дітям розповіли директор музею Іван Пранничук та начальник сектору ювенальної поліції Закарпаття Андрій Курта. Разом з відвідувачами вони оглянули експозицію та згадали найбільш визначні події з життя закарпатських правоохоронців. Особливу увагу дітлахів привернув куточок АТО, створений співробітниками відділу комунікації у 2015 році, а також стенд до 30-річчя з Дня виведення військ з Афганістану, на якому зображені учасники бойових дій, які пізніше стали співробітниками ОВС на Закарпатті. Зараз же вони удостоєні почесного звання ветеранів правоохоронних органів.  Крім того, до експозиції музею входять і цьогоріч видані збірники літератури та стенди з світлинами, присвячені 100 річниці з нагоди утворення підрозділів карного розшуку в Україні, що відзначалася цьогоріч у квітні. 

Але найбільше враження, яке виноситься звідсіль - це почуття єдності минулого, сучасного й майбутнього: в музеї не розподіляють історію на періоди. Запропоновані експонати розповідають про становлення служби правопорядку в Закарпатті з моменту його заснування. Одним словом, музей має досить таки широку експозицію. Бодай одного разу його варто відвідати.

Діти залюбки оглянули експозиції музею та пофотографувалися тут, а у майбутньому пообіцяли дотримуватися законодавства та бути слухняними. Дехто навіть висловив бажання у майбутньому стати поліцейськими, аби продовжити благородну місію із захисту прав та свобод громадян та забезпечення правопорядку на вулицях рідних міст.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux