Портал в режимі тестування та наповнення
На Закарпатті поліція заблокувала черговий канал незаконного переправлення через держкордон військовозобов’язаних чоловіків: затримано організатора
Опубліковано 30 січня 2023 року о 13:30

Оперативники міграційної поліції спільно зі слідчими ГУНП в Закарпатській області, співробітниками СБУ та військовослужбовцями Державної прикордонної служби, припинили функціонування каналу з незаконної переправи через державний кордон України чоловіків призовного віку. Правоохоронці затримали організатора «на гарячому». Слідчі вже повідомили йому про підозру. Розслідування у справі триває

В результаті вдало проведеної оперативної роботи співробітники міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, спільно зі слідчими та співробітниками відділу кримінального аналізу відомства, припинили злочинну діяльність групи осіб, яка була пов’язана з незаконним переправленням чоловіків через державний кордон України.

Встановлено, що на території Тячівського району за 6 тисяч доларів США з однієї людини зловмисники організовували для чоловіків, що підлягають мобілізації, можливість в незаконний спосіб покинути межі країни. За налагодженою схемою чоловіки перетинали лінію кордону в обхід офіційних пунктів пропуску в межах Тячівського району. Маршрут пролягав через річку, що розділяє дві країни. Саме тому зловмисники забезпечували втікачів гідрокостюмами.

Фігуранти намагалися прорахувати рух прикордонних нарядів та скоординувати дії своїх клієнтів таким чином, щоб ті в результаті потрапили на територію сусідньої Румунії.

Оперативники, за силової підтримки бійців КОРДу, затримали організатора даного каналу неподалік одного з готельних комплексів на Тячівщині, коли він саме отримав грошові кошти у сумі 12 тисяч доларів від чергових двох замовників.

Наразі затриманий перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Триває оперативна роботи, спрямована на затримання його спільників.

Слідчі поліції, за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, вже повідомили організатору про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

За скоєне зловмиснику загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Заходи з викриття проводилися у співпраці зі співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки СБУ та військовослужбовцями відділу внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux