Портал в режимі тестування та наповнення
На Закарпатті поліція затримала чергових переправників, які за 3 тисячі доларів США сприяли чоловікам призовного віку у незаконному перетині кордону
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 13:00

На території Закарпатської області поліцейські, спільно зі співробітниками прикордонної служби, затримали двох зловмисників віком 34 та 33 роки, які налагодили канал незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України. Обох фігурантів затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Їм загрожує від 7 до 9 років ув’язнення

Оперативники відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, у співпраці зі слідчими та військовослужбовцями Чопського прикордонного загону, заблокували в регіоні ще один канал, через який зловмисники намагалися переправляти за кордон чоловіків, що підлягають мобілізації.

Встановлено, що до схеми причетні двоє закарпатців – 33-річний організатор з Тячівщини та його 34-річний спільник з Хустщини. Маршрут для незаконного перетину вони проклали в межах Берегівського району, поблизу прикордонного села Астей. За три тисячі доларів США з однієї особи фігуранти доставляли клієнта в максимальній близькості до лінії кордону та надавали чіткі вказівки, слідуючи яким чоловіки могли б покинути межі України.

В ході проведення оперативних заходів правоохоронці затримали 34-річного провідника разом із клієнтом саме під час спроби переправити останнього до сусідньої Угорщини. Одразу після цього поліцейські затримали й організатора злочину. У зловмисників слідчі вилучили грошові кошти, які втікач встиг передати їм за незаконні послуги, автівку «Opel», яка використовувалася для транспортування клієнтів, та мобільні телефони.

Обох зловмисників затримано у порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

За даним фактом, за процесуального керівництва прокуратури, в поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або вчинене з корисливих мотивів. Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років. Слідство у справі триває.


Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux