Портал в режимі тестування та наповнення
На Закарпатті поліція затримала подружжя за підозрою у вчиненні злочинів сексуального характеру відносно малолітньої дитини
Опубліковано 30 березня 2023 року о 19:15

Співробітники слідчого управління поліції Закарпаття відкрили кримінальні провадження за фактами злочинів, скоєних матір’ю та вітчимом відносно своєї малолітньої доньки. Жінку та чоловіка, які здійснювали над дитиною насильницькі дії сексуального характеру, фільмували це та розповсюджували порнографічні відео, поліцейські затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За скоєне їм загрожує до 15 років позбавлення волі

29 березня  ювенальні поліцейські одного з районних відділів поліції Закарпаття  отримали інформацію від місцевої жительки про те, що до її односельчанки переїхали жити двоє внучок віком 9 та 12 років. За словами жінки, імовірною причиною цього могло стати вчинення домашнього насильства з боку їхнього вітчима. 

Працівники поліції розпочали перевірку отриманої  інформації та поспілкувалися зі старшою – 12-річною дівчинкою. Під час розмови з поліцейськими дитина зізналася, що вітчим неодноразово скоював відносно неї насильницькі дії, а саме зґвалтування дитини.

Місцеві правоохоронці одразу розшукали 39-річного вітчима дітей. Також до відділу доставили його дружину – матір дівчат. На місце виїхали співробітники слідчого управління та криміналістична лабораторія Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

В ході проведення першочергових слідчих дій покази малолітньої дитини підтвердилися: 39-річний зловмисник вступав зі старшою падчеркою у статеві зносини. Окрім цього, вдалося встановити, що до вчинення злочинів сексуального характеру відносно цієї дівчинки причетна і її рідна мати.  

У мобільному телефоні одного з фігурантів поліцейські виявили відзняті відео порнографічного характеру за участі обох дорослих та потерпілої дитини. 

Поліцейські одразу затримали чоловіка та жінку в порядку статті 208 КПК України та помістили їх до ізолятора тимчасового тримання. 

На обліках у соціальних служб дана родина не перебувала. Дівчинка не ділилася інформацією про сексуальне насильство з ріднею та друзями. Загалом подружжя виховувало трьох дітей – дівчаток віком 12, 9 та 1,5 років. Наймолодша є їхньою спільною дитиною. 

12-річній потерпілій наразі надається необхідна допомога.

За встановленими фактами поліція відкрили кримінальні провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України, а саме: ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років), ч. 4 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 1, 4 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження), а також ст. 126-1 (Домашнє насильство).

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів. Також слідчі вже звернулися до суду з клопотанням про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux