Портал в режимі тестування та наповнення
На Закарпатті поліція долучилася до нового проєкту «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі»
Опубліковано 24 січня 2022 року о 17:05

Поліцейські Закарпаття, спільно з рятувальниками, освітянами та територіальними громадами краю долучаються до впровадження програми безпеки учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідно до проєкту «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі», який  ініційований Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України, в області вже підписано перший меморандум про співпрацю в цьому напрямку

Сьогодні, 24 січня, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбулася робоча нарада на тему посилення безпеки учасників освітнього процесу.

Йдеться про впровадження на території Закарпаття новітньої програми Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі». 

У заході взяли участь начальник Управління ювенальної превенції НПУ Василь Богдан, очільник поліції Закарпаття Ярослав Колесник, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Михайло Шеверя, представник ГУ ДСНС в Закарпатській області, голова Буштинської селищної ради Руслан Янчій та поліцейські краю. 

За програмою проєкту, у навчальних закладах територіальних громад-учасниць програми передбачено ефективну діяльність спеціального фахівця – спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі. 

Така посадова особа від міської або селищної влади контролюватиме правопорядок та безпеку учасників освітнього процесу, нерозривно взаємодіючи з працівниками поліції,  органами місцевого самоврядування та рятувальниками.

Багатофункціональна діяльність спеціаліста передбачає виявлення та запобігання  негативних ризиків серед дітей та підлітків. Мова йде про протидію загрозам для життя або фізичного чи психічного здоров’я учнів: прояви булінгу, втягнення учня в протиправну діяльність, несприятливі впливи середовища, нездоровий спосіб життя тощо. Спеціаліст проводитиме також профілактичну роботу – пізнавально-виховні заняття на тему знання учнів своїх прав та обов’язків, правил безпеки в навчальному закладі та поза його межами, в побуті, в Інтернет-мережі.

На Закарпатті проєкт стартуватиме у навчальному закладі Буштинської територіальної громади, голова якої – Руслан Янчій –  разом із учасниками наради підписав Меморандум про співпрацю у вказаній безпековій площині.

«Вихователь безпеки - це посадова особа органу місцевого самоврядування в територіальній громаді, функцією якого буде акумулювати усі проєкти та питання, що стосуються забезпечення безпечного середовища в конкретній школі. На сьогодні до проєкту доєднатися вже 15 територіальних громад з дев’яти регіонів нашої держави, з перспективою запровадження 17 таких вихователів. Я радий вітати серед цих 9 регіонів і Закарпатську область» - зазначив начальник Управління ювенальної превенції НПУ Василь Богдан.

Очільник поліції області Ярослав Колесник наголосив, що одним із основних завдань поліції є створення безпечного середовища дітей зокрема і в освітньому процесі. Адже саме в навчальних закладах діти проводять переважну частину дня. Тому Головне управління Національної поліції в Закарпатській області всебічно сприятиме реалізації даного Пілотного проєкту. Ми будемо забезпечувати ефективне супроводження та належну взаємодію зі спеціалістом безпеки в освітньому середовищі.

Відділ комунікації поліції Закарпаття


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux