Портал в режимі тестування та наповнення
На Закарпатті правоохоронці затримали групу зловмисників, які за 8000 $ переправляли через держкордон чоловіків призовного віку
Опубліковано 01 жовтня 2022 року о 11:30

Слідчі Головного управління поліції Закарпаття у співпраці зі співробітниками військової контррозвідки СБУ та УСР припинили злочинну діяльність двох осіб, які займалися переправленням через держкордон чоловіків призовного віку. Жительку Ужгорода та громадянина іноземної країни затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. У справі триває досудове розслідування

На Закарпатті правоохоронці викрили схему з переправлення осіб, що підлягають мобілізації, через державний кордон України. Злочинний план полягав у тому, що фігуранти займалися виготовленням документів, на основі яких в подальшому вносилися неправдиві відомості до державної інформаційної системи «Шлях». Тобто, за визначену суму грошей, а саме 8000 тисяч доларів США, чоловіки призовного віку, під виглядом перевізників чи волонтерів, отримували можливість покинути межі країни. 

В ході проведення спільних заходів, слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, співробітники військової контррозвідки СБУ та оперативники Управління стратегічних розслідувань, затримали організаторку злочину – 38-річну ужгородку, та її спільника – 37-річного громадянина сусідньої країни. 

Чоловіка затримали неподалік одного з пунктів пропуску в Закарпатській області, під час передачі черговому клієнту пакета документів та отримання взамін грошових коштів. 

Жінку затримали в той самий час за місцем її проживання. Обох, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, в порядку статті 208 КПК України, поміщено до ізолятора тимчасового тримання. В їхніх будинках правоохоронці провели санкціоновані судом обшуки, в результаті яких вилучили ряд речових доказів. 

В поліції за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та триває досудове розслідування.

За такі дії законом передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux