Портал в режимі тестування та наповнення
На Закарпатті продовжується активна реалізація проєкту «Вихователь безпеки», що сприятиме створенню безпечного середовища у навчальних закладах
Опубліковано 14 березня 2023 року о 16:51

Начальник поліції Закарпаття, генерал поліції третього рангу Ярослав Колесник підписав Меморандум про співпрацю ще з однією територіальною громадою області. У рамках цієї взаємодії про безпеку учнів трьох навчальних закладів Колочавської територіальної громади дбатиме спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі


Сьогодні, 14 березня, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбулася зустріч очільника поліції області – генерала поліції третього рангу Ярослава Колесника, із директором Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Мар'яною Марусинець,  очільником Головного управління ДСНС області Романом Гудаком та головою Колочавської територіальної громади – Василем Худинцем.

Присутні підписали ще один Меморандум про співпрацю у рамках проєкту «Вихователь безпеки». У результаті такої взаємодії на території Колочавської територіальної громади Хустського району найближчим часом до виконання своїх обов’язків приступить спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі, який зараз проходить спеціальну підготовку в Києві на базі вищого навчального закладу системи Міністерства внутрішніх справ. 

У «полі зору» вихователя безпеки буде безпечний освітній процес у трьох навчальних закладах громади: Колочавської загальноосвітньої школи, Негровецької школи імені Василя Росохи та Горбівської гімназії. 

Спеціаліст із безпеки спілкуватиметься майже  з тисячею учнів молодших, середніх та старших класів, піклуватиметься про їхню обізнаність із власними правами та обов’язками. Вихователь безпеки проводитиме різноманітні інтерактивні заняття, виховні профілактичні бесіди, які сприятимуть налагодженню здорової атмосфери між учнями, допоможуть розпізнавати прояви булінгу та протидіяти йому, мотивуватимуть школярів до здорового способу життя, попереджуватимуть правопорушення серед неповнолітніх тощо. Така діяльність спеціаліста здійснюватиметься у рамках тісної співпраці з поліцією, рятувальниками, управлінням освіти та головами територіальних громад.

Нагадаємо: програма реалізовується за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад та територій України, освітнім омбудсменом України, Асоціацією міст України, Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Дитячим фондом ООН (UNICEF) та власне громадами  територіальних громад. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux