Портал в режимі тестування та наповнення
На Закарпатті судитимуть угруповання за виготовлення та збут наркотиків і психотропів
Опубліковано 07 липня 2021 року о 12:52

Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та ще трьох учасників наркоугруповання. За вчинене їм загрожує від шести до дванадцяти років з конфіскацією майна

Злочинну діяльність групи осіб задокументували оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Закарпатській області спільно з колегами зі слідчого управління поліції Закарпаття. 

Як встановили правоохоронці організував наркобізнес 43-річний ужгородець, який забезпечував інших фігурантів товаром. Справа останніх полягала вже у самому розповсюдженні наркотиків між клієнтами. 

Правоохоронці розпочали документування незаконної діяльності групи зловмисників ще в травні минулого року. За цей час працівники поліції задокументували  факти збуту наркотиків та психотропів. 

Крім того поліцейські встановили, що зловмисники за місцем свого проживання облаштували спеціальні приміщення, де вирощували рослини конопель.

4 лютого цього року оперативники та слідчі за силової підтримки бійців Роти поліції особливого призначення і КОРДу, провели 12 обшуків у помешканнях, гаражних приміщеннях та автомобілях фігурантів справи. 

У ході процесуальних дій поліцейські вилучили у спільників рослини конопель, наркотичні та психотропні речовини, приладдя для їх виготовлення, гроші, ймовірно отримані від продажу наркозасобів, чорнові записи торговців та транспортні засоби. Оціночна вартість вилученого майна становить понад 360 тис. гривень.

Зловмисникам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, ч.3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.1 ст. 306 ( Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів), ч1. ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

 

Наразі досудове розслідування завершено з направленням обвинувального акту до суду.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux