Портал в режимі тестування та наповнення
Перед судом постануть учасники організованої злочинної групи, які були затримані поліцією за налагодження на території Закарпаття каналу з переправи через кордон чоловіків призовного віку
Опубліковано 13 січня 2023 року о 14:15

На Закарпатті слідчі поліції завершили досудове розслідування у справі щодо трьох чоловіків, які організували у області схему з незаконної переправи через державний кордон військовозобов’язаних чоловіків. Фігуранти були затримані оперативниками відділу міграційної поліції. Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано для судового розгляду

У липні минулого року оперативники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області спільно зі співробітниками прикордонної служби заблокували функціонування каналу з переправлення через державний кордон України військовозобов’язаних чоловіків. Тоді правоохоронці «на гарячому» затримали двох фігурантів: 35-річного закарпатця затримали разом з клієнтом неподалік лінії кордону в Ужгородському районі; іншого, 29-річного жителя Житомирщини, в сусідньому селі з отриманими від втікача грошовими коштами. Тоді обох зловмисників було поміщено до ізолятора тимчасового тримання. 

В подальшому досудове розслідування у справі здійснювали слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів поліції Закарпаття. Уже в ході слідства їм вдалося встановити, що у затриманих був ще один спільник – 36-річний закарпатець, роль якого полягала саме у транспортуванні клієнтів територією області та забезпечення їх тимчасовим житлом.

Так, відомо, що в складі організованої злочинної групи чоловіки вчинили ще два аналогічні злочини на території Закарпаття.

В поліції зібрали достатньо доказів та всім трьом учасникам злочину, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. 

Станом на сьогодні досудове розслідування у даній справі вже завершено та сформовано обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження скеровано для судового розгляду. 

За скоєне обвинуваченим загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux