Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Сваляви припинили злочинну діяльність місцевого наркоторговця: затриманого помістили до ізолятора тимчасового тримання
Опубліковано 10 березня 2023 року о 14:39

Співробітники поліції Сваляви затримали 35-річного місцевого жителя, який збував на території міста наркотичні речовини. Крім того, поліцейські викрили на зберіганні наркотиків одного зі знайомих затриманого: чоловік у стані наркотичного сп’яніння та з прихованими наркотиками у своїй автівці доставив наркоторговця до місця зустрічі зі своїм клієнтом. За обома  фактами відкрито кримінальні провадження

Вчора, 9 березня, оперативники та слідчі відділення поліції №1 Мукачівського районного управління поліції викрили на протиправній діяльності 35-річного місцевого жителя. Фігурант займався збутом особливо небезпечного наркотику – метамфетамін – на території міста та району.


У ході оперативних заходів поліцейські встановили час та місце чергової реалізації фігурантом наркотичних речовин. Зловмисника затримали поблизу місцевої лікарні  «на гарячому» саме в той момент, коли він отримав гроші за проданий «товар». Речові докази, а саме три згортки щ метамфетаміном, вилучено та відправлено на експертизу.

У порядку статті 208 КПК України наркоторговця помістили до ізолятора тимчасового тримання. Його дії слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, тобто збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Відповідно до санкції вказаної статті йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Крім того, на місці затримання поліцейські викрили на зберіганні наркотиків і жителя села Сасівка. 34-річний чоловік на своєму авто «Volkswagen passat» саме доставив затриманого на місце зустрічі зі своїм клієнтом. У його автомобілі поліцейські виявили сховки із амфетаміном та канабісом. А результати медосвідчення підтвердили, що чоловік за кермом перебував у стані наркотичного сп’яніння. 


За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та притягнули його до відповідальності за ст. 130 КУпАП за керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння.


В обох справах триває досудове розслідування.


Відділ комунікації поліції Закарпаття


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux