Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські-психологи Закарпаття удосконалювали вміння надавати психологічну допомогу в екстремальних ситуаціях
Опубліковано 20 вересня 2021 року о 15:00

У Львові завершився тренінг із надання психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях. Навчання пройшли і психологи Головного управління Нацполіції  в Закарпатській області

Днями на базі Львівського державного університету внутрішніх справ відбувся ІІ етап тренінгу «Психологічний супровід в екстремальних ситуаціях». Захід проходив за ініціативи Міністерства внутрішніх справ та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні. 

Впродовж п’яти днів представники підрозділів психологічного забезпечення Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та закладів вищої освіти МВС опановували спеціалізовані психотерапевтичні методи для роботи зі стресом, травмою та хронічним болем.

Навчання проводили кваліфіковані фахівці у сфері травмафокусованої терапії, експерти ОБСЄ Людмила Царенко та Марина Маліновська.  

Одним із представників на заході була старший психолог з особливих доручень Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Віолетта Колісник.

Фахівці підкреслили: робота в екстремальних умовах не минає безслідно навіть для найсильніших та найвідважніших працівників силових структур. Тому для збереження здоров’я та підтримки працездатності працівників дуже важливо, щоб вони, як з допомогою фахівців-психологів, так і самостійно, вміли долати наслідки психотравмівних подій. Одним із методів у цьому напрямку є травмафокус. Він однаково позитивно зарекомендував себе, як безпосередньо в епіцентрі екстремальних ситуацій, так і під час реабілітаційного етапу. Особливість методу – простота і зручність використання у роботі. Використання цього методу не потребує залучення додаткових ресурсів та інструментів.

Тренінг дав практичним психологам МВС можливість опанувати базові навички застосування новітнього методу і випробувати, в першу чергу, на собі його дію. 

Надалі у планах фахівців сектору психологічного забезпечення ГУНП організувати та провести подібний ознайомчий тренінг для представників служб психологічного забезпечення силових структур області для передачі досвіду колегам.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux