Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Закарпаття за вимагання від підприємців платити щомісячну «данину» затримали жителів Тячівщини
Опубліковано 20 червня 2020 року о 19:00

Працівники слідчого управління поліції області спільно з оперативниками Управління стратегічних  розслідувань,  за процесуального  керівництва обласної  прокуратури,  під час «вибивання» та отримання грошових коштів від  підприємців Тячівського району затримали двох  фігурантів злочину,  серед  яких «смотрящий». За фактом вимагання у поліції  розпочато  розслідування

До співробітників поліції надійшло звернення від мешканців Тячівського району щодо системного вимагання від приватних підприємців та перевізників грошових коштів групою осіб на чолі із так званим у кримінальних колах  «Смотрящим за Тячівським районом». Жителі району скаржились, що група осіб із погрозами фізичною розправою та пошкодженням майна  вимагали гроші від  перевізників, які у районі формували будівельні бригади і вивозили їх за кордон на заробітки. Сума вимагання була різною, від 200 до 3000 тисяч американських доларів.

Під час проведення оперативних заходів поліцейські з’ясували, що особи, використовуючи свій «злочинний вплив» на системній основі, щомісячно вимагали грошові кошти на так званий кримінальний «общак». В подальшому учасники злочинної групи розподіляли вибиті злочинним шляхом гроші між учасниками злочинного світу по ієрархії,  передаючи  частину коштів тим особам з їхнього  кола спілкування,  які відбувають покарання за вчинені тяжкі злочини в місцях позбавлення волі.


Сьогодні,  20  червня, в ході реалізації отриманої  інформації детективами слідчого  управління поліції Закарпаття спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області, спецпідрозділом КОРД, за участю працівників підрозділу ТОР Управління патрульної  поліції, за процесуального керівництва прокуратури області затримали «на гарячому»  двох фігурантів справи під час вимагання та отримання грошей на Тячівщині. Серед  затриманих  - 58-річний «смотрящий» та ще один учасник злочинного угруповання. На місці від  затриманих  поліцейські вилучили гроші та зошит із «чорновими записами»  так званого «общака».

Двох фігурантів затримали в порядку статті 208 Кримінального  процесуального  кодексу України та помістили до  ізолятора тимчасового тримання. Затриманим та ще одному учаснику групи слідчі вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.189 Кримінального  кодексу України. Слідство у справі триває. 

Відділ  комунікації  поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux