Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція взяла участь у брифінгу, присвяченому акції «16 днів проти насильства»
Опубліковано 25 листопада 2022 року о 12:29

Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області Іван Трофіл на брифінгу розповів про роботу поліції щодо протидії домашньому насильству та ознайомив зі свіжими статистичними данимиСьогодні у пресцентрі Закарпатської ОВА відбувся брифінг присвячений проведенню в області Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Спікерами були директор департаменту соціального захисту населення ОВА Віктор Мацола, директорка Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги, старша інспекторка з особливих доручень відділу уповноважених з контролю та дотримання прав людини в поліцейській діяльності з дислокацією в Закарпатській області управління дотримання прав людини НПУ Тетяна Щерба та заступник начальника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Іван Трофіл.

Останній ознайомив присутніх з роботою поліції у напрямку протидії домашньому насильству. 

Так, за словами Івана Трофіла, з початку 2022 року на території Закарпатської області працівники поліції здійснили 7712 виїздів на виклики, що стосувалися насильства в сім’ї. Правоохоронцями складено 3085 адміністративних протоколів на домашніх кривдників та відкрито 138 кримінальних проваджень за фактами вчинення ними злочинів. 

Окрім цього, поліцейські винесли 780 порушникам термінові заборонні приписи. Це означає, що до них було застосовано зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, заборона на вхід та перебування у місці проживання постраждалої особи чи заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Також заступник начальника управління превентивної діяльності розповів про роботу мобільної групи з реагування на факти вчинення домашнього насильства. До екіпажу входять поліцейські, які пройшли спеціальну підготовку та навчання, щодо реагування на виклики такого характеру.

Поліція докладає багато зусиль, щоб попередити та протидіяти такому прояву, як насильство в сім’ї. Однак, ми просимо людей, які страждають від домашнього насильства, не мовчати. Звертайтеся за допомогою, не терпіть! 

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux