Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Закарпаття нагадує громадянам як діяти у випадку довготривалих відключень електроенергії
Опубліковано 07 жовтня 2023 року о 09:02

У період холодів, в разі відключення електроенергії, поліцейські Закарпаття нагадують громадянам про алгоритм дій, якого необхідно дотримуватися 

Військова агресія рф проти України триває і в період настання холодів ситуація може погіршитися. Як і минулоріч, агресор може вдатися до обстрілів і ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури, а тому подбати про власну безпеку та тепло у ваших оселях радимо заздалегідь. 

Аби залишатися на зв’язку повсякчас та перебувати у сприятливих умовах, краянам та гостям Закарпаття слід діяти за вже відпрацьованою минулоріч  схемою.

Потурбуйтеся про запас свічок, сірників, запальничок. Ці предмети стануть у нагоді для освітлення приміщень пізно ввечері або вночі за потреби. Врахуйте, що воскові свічки горять декілька годин, а парафінові – до 30 хв.

Запасіться ліхтариками на батарейках або нічними лампами, які є хорошою альтернативою свічкам. Компактні освітлювачі забезпечать вам більше світла, їх можна брати з собою в укриття чи за потреби на вулицю. Крім цього, можна придбати нічні лампи, які наперед можна зарядити через USB і вони, в залежності від характеристик, зможуть працювати декілька годин.

Подбайте про наявність вдома батарейок різного типу. Вони будуть необхідні для радіоприймача, ліхтарика або чогось іншого.

Не забудьте про необхідність наявності удома павербанків потрібних, щоб ви повсякчас могли залишатися на зв'язку зі своїми рідними. 

Памʼятайте, що зовнішній акумулятор допоможе підзарядити смартфон, ноутбук та інші прилади, у разі відключення світла. Краще мати при собі кілька павербанків великої потужності, оскільки їхнього заряду вистачить на тривалий час.

Стежте, щоб при вас завжди були запаси питної та технічної води. Вода потрібна кожній людині, тому її повинно бути багато. 

Обовʼязково забезпечте собі запас їжі тривалого зберігання. Увагу варто приділити харчовим продуктам, що не псуються без холодильника і мають тривалий термін зберігання.

Врахуйте, що крім предметів першої необхідності, у період тривалого відключення електроенергії, вам знадобиться теплий одяг та термобілизна. Краще надати перевагу одягу не з натуральних тканин. Наприклад, флісові кофти і штани, які краще зберігатимуть тепло.

Забезпечте себе стандартним набором ліків, особливо, якщо ви (або хтось з ваших рідних) страждаєте від хронічних захворювань. Також потурбуйтеся про всі необхідні медичні препарати та їжу, які можуть знадобитися дітям (підгузки, вологі серветки, дитяче харчування тощо).

З особливими застереженнями звертаємося до батьків з проханням навчити дітей правил безпеки у разі відсутності електроенергії. Дитина має знати, де в будинку знаходиться ліхтарик та павербанк, і вміти користуватися ними. Крім цього слід розповісти малечі про те, до кого можна звернутися, якщо з певних причин із вами не буде зв’язку, і попередити її, що не можна впускати до помешкання чужих людей, а у випадку небезпеки дитині слід телефонувати «102». 

Також обов’язково нагадайте дитині правила пожежної безпеки та застережіть її від використання сірників чи інших джерел розпалювання вогню.

Разом ми обов’язково подолаємо усі труднощі та доведемо, що нас не злякають жодні виклики.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux