Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Закарпаття розповідає, як вберегтися від шахрайських схем, а у випадку втрати коштів закликає одразу ж звертатися до правоохоронців
Опубліковано 17 травня 2023 року о 12:31

Співробітники поліції Закарпаття застерігають громадян від будь-якої фінансової взаємодії з підозрілими особами. Також правоохоронці наголошують, що у випадку втрати коштів потрібно одразу ж звертатися на лінію «102» або до найближчого відділку поліції  

Правоохоронці звертають увагу громадян на те, що з початком повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави кількість та різновиди шахрайських способів виманювання грошей зросли. Зокрема, зловмисники дають оголошення в мережі про те, що постраждалим від вторгнення надають грошову допомогу від міжнародних організацій, і в такий спосіб, зрештою, виманюють у людей конфіденційну інформацію. Такі маніпуляції дають можливість шахраям знімати усі кошти з рахунків потерпілих. 

Аби уберегти себе від фінансових втрат, поліцейські радять громадянам дотримуватися простих правил. Насамперед не можна вводити реквізити, які містять детальну особисту інформацію та номери банківських рахунків, на неперевірених онлайн-ресурсах. Також нікому не варто повідомляти CVV або пін-коди банківських карток. 

Для отримання інформації про допомогу від держави, слід звертатися до органів місцевого самоврядування. Їхні працівники нададуть вичерпну відповідь про всі варіанти допомоги та розʼяснять процедуру її оформлення.

Здійснюючи перерахунок коштів на благодійність, ні в якому разі не варто переходити за посиланнями, які надходять в смс-повідомленнях чи інших месенджерах від сумнівних, невідомих благодійних фондів.

Нагадаємо, що для фінансової підтримки ЗСУ, також діє спеціальний розділ у застосунку «ДІЯ». 

Однією із популярних шахрайських схем у наш час є онлайн-продаж товарів загального вжитку та військової амуніції. Поліція застерігає громадян не мати справ із неперевіреними онлайн-магазинами. Особливо якщо покупка не передбачає варіант оплати за товар під час його отримання. Правоохоронці закликають також перевіряти офіційні назви подібних сайтів.

Поліція радить звертати увагу на телефонні дзвінки з незнайомих номерів. Ні в якому разі у таких випадках не можна надавати ніякої конфіденційної інформації. Також  не можна здійснити ніяких дій карткою на таку вимогу. Якщо невідомі особи представляються працівниками банку чи правоохоронних структур, варто припинити розмову та зателефонувати в ці установи за перевіреними телефонними номерами для звірки інформації. 

Громадянам, які уже стали жертвами подібних шахрайських операцій, поліція радить одразу ж звертатися на лінію «102» або до найближчого відділку поліції для написання заяви про вчинення злочину. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux