Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Закарпаття затримала голову громадської організації, який інсценував замах на своє вбивство
Опубліковано 25 жовтня 2023 року о 11:00

Співробітники Головного управління Нацполіції Закарпаття та Ужгородського районного управління поліції викрили 38-річного місцевого жителя на інсценуванні замаху на своє життя та незаконному зберіганні цілого арсеналу зброї. Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання. У справі триває слідствоВ Ужгороді поліція викрила 38-річного голову місцевої громадської організації, який інсценував замах на своє вбивство. Йдеться про інцидент, який трапився 24 жовтня на одній із АЗС міста. Того дня чоловік повідомив до поліції про виявлення гранати на днищі свого автомобіля.

Поліцейські-вибухотехніки, які виїхали на місце події, обстежили транспортний засіб та знешкодили бойову гранату. Після цього слідчі та оперативники розпочали першочергові заходи, для зʼясування всіх обставин злочину.

В результаті, оперативники кримінальної поліції спільно з працівниками Служби безпеки України встановили, що до події причетний сам заявник. Відомо, що напередодні ввечері фігурант заїхав на одну з СТО в Ужгородському районі, де скористався підйомником та самостійно прикріпив гранату до свого авто. І вже наступного дня, приїхавши на заправку, повідомив правоохоронців про нібито замах на його життя.

Правоохоронці провели невідкладні обшуки за місцем проживання та в транспортних засобах зловмисника. 

У результаті, в одному з авто було виявлено цілий арсенал бойової зброї. А саме: автомат Калашникова з глушником, кулемет, понад 200 набоїв різного калібру, гранати, запали до них та магазини до пістолета; в іншому автомобілі — пістолет ПМ та штик-ніж; в будинку підозрюваного поліцейські виявили гвинтівку з підствольним гранатометом, клинок, мачете, приціл до ручного протитанкового гранатомета та глушник.

Усі речові докази слідчі вилучили. Оперативники наразі встановлюють походження цієї зброї.

38-річного фігуранта затримали в порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому інкримінують ч. 1 ст. 263 та ст. 383 Кримінального кодексу України, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. 

У скоєному зловмисник зізнався. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі. Слідство у справі триває.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux