Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Закарпаття долучилася до всеукраїнської акції «Намалюй життя»
Опубліковано 26 червня 2018 року о 14:01

З нагоди відзначення міжнародного дня боротьби з наркотиками в Ужгороді відбувся профілактичний захід «Намалюй життя», під час якого працівники поліції роздавали дітям та підліткам поліграфічну продукцію антинаркотичного змісту, в якій висвітлено пагубний вплив наркотиків на організм людини.

Сьогодні, 26 червня, світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їхнім незаконим обігом. До відповідних акцій долучилися і закарпатські правоохоронці. Зокрема, працівники обласного управління з протидії наркозлочинності ініціювали проведення профілактичної акції «Намалюй життя» в Ужгороді. 

Основна мета акції полягає у виявленні та замальовуванні реклами наркотиків на парканах та фасадах будівель в Ужгороді та на Закарпатті. 

Крім того, під час акції поліцейські вийшли на площу Театральну, де розповідали присутнім, в першу чергу молоді,  про шкоду, яку завдають наркотики, про сумні наслідки їхнього вживання.

За інформацією начальника управління з протидії наркозлочинності ГУНП в Закарпатській області капітана поліції Романа Тягура, нині на обліку в поліції краю перебувають 1152 особи, що або самі регулярно вживають наркотики, або займаються їхнім вирощуванням, збутом. Серед них і майже сім десятків осіб, яких поліція викрила як утримувачів наркопритонів. 

На жаль, кількість закарпатців, які мають справу з наркотиками, щоденно збільшується. Особливо турбує той факт, що 70% наркоманів – це молодь віком до 25 років. До слова, показник жіночої  наркоманії в Україні в процентному співвідношенні є найвищим у Європі, що негативно впливає на демографічну ситуацію в нашій державі.

Як зауважив Роман Тягур, у мережі Інтернет нині можна вільно знайти інформацію та пропозиції щодо вживання наркотиків, детальні поради про спосіб приготування різних видів наркотичних і психотропних речовин та очікуваний ефект  від їхнього вживання. Інформацію про збут  наркотиків через мережу Інтернет поліцейські завдяки допомозі небайдужих громадян виявляли і в Ужгороді. Це були написи на будівлях та огорожах з посиланням на сайти, де можна придбати наркотики. Працівники поліції та  молодь з активною громадською позицією знищує таку інформацію, аби вона не завдала шкоди людям. 
 
Відділ комунікації поліції Закарпатської області     

      


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux