Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Закарпаття удосконалює співпрацю з місцевими територіальними громадами
Опубліковано 02 липня 2019 року о 17:34

Проект "Поліцейський офіцер громади", який запроваджує поліція в Україні, обговорили під час зустрічі керівництва Закарпатської поліції з керівниками органів місцевого самоврядування

Сьогодні, 2 липня, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник поліції Ярослав Лебович, а також керівники громадського блоку поліції Закарпаття, зустрілися з представниками об’єднаних територіальних громад, які вже діють на Закарпатті. 

Як наголосили керівники місцевих громад, роль поліції у функціонуванні ОТГ дуже важлива, адже від присутності правоохоронців залежить безпека та добробут мешканців громади. 

Аби забезпечити правопорядок в населених пунктах, захист прав і свобод громадян, в Україні запроваджено проект "Поліцейський офіцер громади". Основне його завдання – зробити роботу поліції, передовсім дільничних офіцерів, ще більш наближеною до громадян. 

Важливо, аби правоохоронці несли службу безпосередньо на своїх дільницях, серед людей, що дозволить їм забезпечити цілодобовий контроль за правопорядком. 

Наразі через ряд об’єктивних та суб’єктивних факторів: велика територія обслуговування, значне навантаження в роботі, неналежне матеріально-технічне забезпечення, часта робота за межами своєї дільниці тощо дільничні офіцери поліції не завжди можуть перебувати у тісному контакті з населенням та виконувати покладені на них завдання. Тож основне завдання – максимально сприяти роботі поліцейського саме в громаді. З цією метою в Україні, за підтримки правоохоронних органів інших держав, набирає обертів проект «Поліцейський офіцер громади». Наразі він запроваджений на території Дніпропетровської області, де приступили до виконання своїх обов’язків понад 30 поліцейських офіцерів громади.

У найближчий час цей проект запрацює й на Закарпатті. Однак, як наголосив полковник Ярослав Лебович, проект «Поліцейський офіцер громади» буде складно втілити у життя без підтримки органів місцевої влади. 

Громада сама може пропонувати кандидатів на цю посаду, яких знає і яким довіряє. Дільничний постійно буде перебувати на території громади. Здійснюватиме превентивну роботу як з підобліковим  елементом, так і серед місцевого населення. Матиме змогу вживати заходів щодо недопущення вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень, а якщо такі правопорушення вчиняються – швидко на них реагувати та вживати заходів щодо їх припинення та розкриття.

Робочий день офіцера громади буде починатись та закінчуватись на території громади, що дасть можливість більш ефективно знаходити шляхи вирішення проблем, а також швидко та якісно реагувати на звернення громадян, залучати громадськість для вирішення проблем, пов’язаних з публічною безпекою. 

Про свою роботу поліцейський офіцер громади буде звітувати перед населенням та органами місцевого самоврядування, що дасть можливість реально оцінити його роботу, визначити рівень довіри громади безпосередньо до нього та до Національної поліції України загалом.

На зустрічі також було обговорено інші проблемні питання. Її учасники дійшли думки, що лише спільними зусиллями Національної поліції та представників влади та громадськості на місцях вдасться ефективно запровадити на Закарпатті проект «Поліцейський офіцер громади». 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux