Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Закарпаття зустрілася з внутрішньо переміщеними особами, щоб нагадати про їх права
Опубліковано 02 вересня 2022 року о 14:17

Співробітники Ужгородського районного управління поліції спільно з представницею Управління дотримання прав людини Національної поліції зустрілися з людьми, які через війну покинули рідні міста та села, щоб нагадати про їх права та наголосити, що поліція прийде їм на допомогу в складних випадках

Сьогодні, 2 вересня, співробітники сектору протидії домашньому насильству Ужгородського районного управління поліції та представниця Управління дотримання прав людини Національної поліції Тетяна Щерба відвідали місця проживання внутрішньо переміщених осіб в обласному центрі Закарпаття.

Правоохоронці не лише поспілкувалися з людьми, роз’яснили їм основні норми законів, що захищають їх, вони також поширили пам’ятки про права людини та права дитини під час війни. Крім цього, особливу увагу приділили тому, щоб пояснити співрозмовникам, як не стати жертвами торгівлі людьми під час виїзду за кордон. Багато слухачів прониклися цією темою та обіцяли передати отриману інформацію своїм рідним та близьким, які вже виїхали в інші країни, щоб ті були пильними та не потрапили до рук зловмисників.

«Подібні зустрічі є доволі цікавими. Кожен раз, коли ми приходимо з такими просвітницькими акціями, на початку отримуємо стримані посмішки та завіряння, що всі про все знають. Проте після спілкування, де ми не лише роз’яснюємо законодавство, пояснюємо, з ким контактувати у небезпечних ситуаціях, на що звертати увагу, одразу з’являється багато запитань. Від таких зустрічей люди можуть отримати багато користі, тому ми продовжуватимемо роботу в даному напрямку», – розповіла представниця Управління дотримання прав людини Національної поліції Тетяна Щерба.

Окрім тем, які стали особливо актуальними під час війни, поліцейські окремо зупинилися і на темах домашнього насильства. Адже в умовах сьогодення все ще лишається багато людей, які вже розуміють, що фізичні знущання над жінками – це табу, проте все ще допускають психологічне насильство, в тому числі й щодо маленьких дітей.

Насамкінець внутрішньо переміщеним особам наголосили, що поліція завжди прийде на допомогу у випадку порушення їх прав.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux