Портал в режимі тестування та наповнення
Закарпатські поліцейські провели акцію спрямовану допомогти людям протидіяти домашньому насильству
Опубліковано 25 листопада 2021 року о 14:59

В Ужгороді відкрили виставку «Річ у тім 2.0» в рамках акції «16 днів проти насильства»: на площі Театральній розмістили 16 плакатів з предметами, що найчастіше стають знаряддями домашнього насильства. Також закарпатцям покажуть фільм з історіями постраждалих від таких дій людей

Сьогодні, 25 листопада, на площі Театральній в Ужгороді поліція Закарпаття спільно з службами, що разом з правоохоронцями протидіють насильству в родинах нашої області, презентували  виставку «Річ у тім 2.0».

Усім перехожим дарували білу троянду та закликали бути небайдужими до проблеми. На головній площі міста також розмістили 16 плакатів: на кожному із них відомі в країні люди з предметами у руках, які найчастіше стають знаряддям домашнього насильства.

«Річ у тім 2.0» в рамках «16 днів проти насильства» є масштабною презентацією інформаційної кампанії, яка проводиться за ініціативи МВС України у партнерстві з Представництвом ООН.

На Закарпатті організатором інформаційної кампанії є представниця Управління дотримання прав людини Національної поліції Тетяна Щерба.

«Акція проводиться для привернення уваги громадськості та суспільства до проблематики насильства. Сьогодні відзначають Міжнародний день усунення насильства по відношенню до жінок. Саме тому сьогодні і розпочинається акція, триватиме до 10 грудня – до Дня прав людини», – розповідає директорка Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги Олександра Мельничук.

Старший інспектор відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності поліції Закарпаття Діана Шемет розповідає, що вже 29 листопада в місцевому кінотеатрі за сприяння МВС України покажуть фільм «Розірви коло», де закарпатці зможуть побачити реальні історії людей, які пройшли через усі жахи нездорових сімейних стосунків.

«Ця проблема дійсно у нас актуальна на даний час, ми з нею боремося та намагаємося допомогти людям. Винні несуть покарання. На даний час ми намагаємося максимально інформувати суспільство, ця акція ще більше приверне увагу до такої проблеми, як домашнє насильство», – розповів начальник сектору протидії домашньому насильству Ужгородського районного управління поліції Сергій Ворон.

Ужгородцям така акція припала до душі, вони радо спілкувалися про проблему та ділилися думками з працівниками поліції.

«Зараз такий час, що вже люди більш свідомі і ситуацію потрібно переломити в іншу сторону», – розповідає небайдужа ужгородка, яка приєдналася сьогодні до акції поліції «Річ у тім 2.0».

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux