Портал в режимі тестування та наповнення
На Закарпатті поліція затримала групу зловмисників, які під виглядом волонтерів переправляли військовозобов’язаних чоловіків через держкордон України
Опубліковано 05 серпня 2022 року о 14:06

Співробітники міграційної поліції Закарпаття спільно з СБУ та військовослужбовцями Мукачівського прикордонного загону викрили злочинну схему з переправлення чоловіків через державний кордон України. Організаторів, двох жителів Тячівщини, затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їм загрожує до семи років позбавлення волі

Оперативники міграційної поліції та слідчі Головного управління поліції Закарпаття, у співпраці зі співробітниками СБУ та відділом внутрішньої безпеки Мукачівського прикордонного загону припинили діяльність групи зловмисників, які організували незаконну схему з переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України.

Так, в ході оперативних заходів правоохоронці встановили, що житель Тячівщини у змові з місцевим підприємцем займалися підготовкою документів, на підставі яких в подальшому вносилися неправдиві відомості до державної інформаційної системи «Шлях». Тобто, за визначену грошову винагороду, зловмисники сприяли чоловікам призовного віку у перетині кордонів під виглядом волонтерів або ж перевізників, які виїжають за гуманітарною допомогою.

Сьогодні, 5 серпня, оперативники поліції спільно з СБУ, за силової підтримки бійців КОРДу, затримали фігурантів «на гарячому». Затримання провели неподалік пункту пропуску в селищі Солотвино, під час одержання другої частини оплати за незаконну послугу у розмірі 4 тисячі доларів.

Після цього, з метою вилучення речових доказів, слідчі провели обшуки за шістьма адресами у чотирьох населених пунктах Тячівського району. Слідчі дії проводилися за місцем проживання інших фігурантів справи.

Обох організаторів незаконної схеми, відповідно до статті 208 КПК України, помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

За даним фактом, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, в поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Такі дії караються позбавленням волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux