Портал в режимі тестування та наповнення
На Закарпатті правоохоронці затримали організатора нелегальної переправи через держкордон чоловіків призовного віку
Опубліковано 10 травня 2022 року о 15:00

У селі Велятино Хустського району працівники поліції Закарпаття, спільно зі співробітниками СБУ, «на гарячому» затримали харків’янина, який за понад 15 тисяч доларів організовував для чоловіків схему нелегального перетину ними кордону. Зловмисника затримали та повідомили йому про підозру в скоєнні вказаного злочину. Чоловікові загрожує до 9 років ув’язнення 

Днями співробітники поліції Закарпаття, спільно зі Службою безпеки України та за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, затримали зловмисника, який організував незаконне переправлення через кордон чоловіків, що підлягають мобілізації. 

Своїм клієнтам 35-річний харків’янин обіцяв швидко сприяти в перетині ними кордону поза пунктами пропуску за 15 200 доларів з однієї людини.

Намагаючись діяти максимально обережно, фігурант кожного разу зустрічався з клієнтами в різних населених пунктах Хустщини.  За попередньою домовленістю при першій зустрічі зловмисник отримував завдаток, а при наступній – уже повну оплату за втечу.

Попередньо маючи оперативну інформацію про наміри зловмисника, поліцейські, разом зі співробітниками СБУ, затримали чоловіка «на гарячому» - саме під час отримання ним від одного з клієнтів другої  частини оплати.

Операція із затримання фігуранта була проведена правоохоронцями у селі Велятино Хустського району.  На місці події в 35-річного харків’янина слідчі вилучили 14 тисяч доларів.

Чоловіка, у порядку статті 208 КПК України, було поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі Головного управління поліції Закарпаття вже повідомили йому про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене щодо кількох осіб та за попередньою змовою групою осіб, а також вчинене з корисливих мотивів). 

Підозрюваному загрожує до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux