Портал в режимі тестування та наповнення
Слідчі поліції Закарпаття завершили розслідування у справі щодо незаконного виведення у приватну власність земель лісового фонду України: перед судом постане експосадовець
Опубліковано 25 травня 2023 року о 12:10

Слідчі ГУНП в Закарпатській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, завершили досудове розслідування у справі щодо неправомірних дій експосадовця одного з відділів Управління Держгеокадастру в Закарпатській області. Встановлено, що держслужбовець незаконно передав у приватну власність земельну ділянку, яка належала до лісового фонду України. Такі дії призвели до тяжких наслідків. За скоєне обвинуваченому загрожує до 6 років позбавлення волі


Наприкінці березня 2023 року слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області викрили злочинну схему з незаконного виведення із державної власності земель лісового фонду України. В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що посадовець одного з відділів Управління Держгеокадастру в Закарпатській області скористався службовим становищем та неправомірно переоформив у приватну власність земельну ділянку площею 0,6 га, що розташована в межах Данилівського лісництва.


Про статус вказаної ділянки та її належність до земель лісового фонду України фігурантові було відомо достеменно.


В результаті такі неправомірні дії держслужбовця призвели до тяжких наслідків та заподіяли державі збитків на понад 750 тисяч гривень.


Дії зловмисника в поліції кваліфікували за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України, тобто Зловживання службовим становищем, або умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, а також несанкціоновану зміну інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинену особою, яка має право доступу до неї. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, завершено. Слідчі ГУНП сформували обвинувальний акт та скерували його для судового розгляду. 


За скоєне обвинуваченому експосадовцю загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Відділ комунікації поліції в Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux