Портал в режимі тестування та наповнення
Тетяна Варга про службу ювенальних поліцейських в Закарпатській області
Опубліковано 08 липня 2024 року о 11:06

Попередження правопорушень, відкриті спілкування та захист прав і свобод дитини: саме так можна описати щоденну роботу ювенальних поліцейських. Їм довірили найдорожче – спокій, безпеку та свідоме майбутнє найменших українців та українок

«Повчальні заняття для юного покоління — це ключ до успішного їхнього майбутнього. Адже маючи базові знання щодо шкідливих звичок, адміністративних та кримінальних правопорушень та розуміючи про відповідальність за скоєне, наші найменші громадяни будуватимуть своє життя, свої звички і оточення, опираючись на цю інформацію, будуть краще усвідомлювати свої вчинки» — розповідає начальниця ювенальної превенції Ужгорода Тетяна Варга. 

Окрім профілактичної роботи у ювенальних поліцейських ще багато інших функцій, однією з яких є робота з родинами, що опинилися в складних життєвих обставинах. 

«Ми відвідуємо такі сімʼї, вивчаємо проблематику в родині та намагаємося допомогти. Ми розуміємо, що саме в таких ситуаціях наша увага є найбільш необхідною» – наголошує поліцейська.

Окрема робота здійснюється з тими неповнолітніми, які вже встигли попри свій юний вік порушити закон. Так, з початку 2024 року в Закарпатській області ювенальні поліцейські зафіксували 278 адміністративних та 72 кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми. Ці показники на 4% та на 25% менші, ніж у 2023 році. Серед найбільш поширених — майнові злочини.

«За скоєння злочинів та правопорушень в подальшому діти перебувають на спеціальних обліках. Що це означає? Це означає, що найближчі місяці ми проводитимемо великий обсяг роботи, до якої залучаємо всіх необхідних фахівців. Ми намагаємося не втратити той момент, коли поведінку дитини ще можна скоректувати» – каже Тетяна Варга.

Наразі у регіоні завдяки злагодженій роботі всіх поліцейських фіксуються покращення показників підліткової злочинності. 

«Одна із життєвих історій, яка сталася нещодавно, цьому приклад. Так до співробітника ювенальної поліції підійшов привітатися молодий чоловік, який ще до повноліття мав проблеми із законом. Він розповів, що завдяки наставництву поліцейських, він закинув погані звички, обрав для себе професію, одружився та виховує 2-річну донечку. Чоловік подякував поліцейським та запропонував надавати допомогу у профілактиці правопорушень серед підлітків. Тепер він частий гість у поліцейському відділку, де ділиться своєю історією з неповнолітніми» – розповідає поліцейська.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux