Портал в режимі тестування та наповнення
Підозрюваному, який утримував у неволі іноземців для подальшого незаконного переправлення до країн ЄС, обрано запобіжний захід
Опубліковано 20 квітня 2021 року о 08:00

Чоловік підозрюється у вчиненні двох кримінальних правопорушень, серед яких незаконне позбавлення волі людини та переправлення осіб через держкордон України. Йому вже обрано запобіжний захід на період досудового розслідування. Слідство у справі триває

Слідчі поліції Великого Березного за оперативного супроводу співробітників відділу міграційної поліції продовжують досудове розслідування у справі щодо утримання в неволі трьох іноземців, з метою незаконного переправлення останніх до країн Європейського Союзу. 

Поліцейські встановили, що до кримінального бізнесу причетний 41-річний житель селища Великий Березний. У себе вдома чоловік утримував у неволі трьох громадян Індії, де бив іноземців та за сприяння у перетині кордону, вимагав у кожного по 3500 тисячі доларів.

Усвідомлюючи, що перебувають у безвихідному становищі, іноземці втекли від зловмисника та звернулися по допомогу до поліції.

Поліцейські спільно зі співробітниками Управління СБУ провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігуранта та у приміщенні магазину, який йому належить. В останньому правоохоронці виявили сплановані маршрути для нелегального перетину зеленого кордону та паспорти, що належать вихідцям з країн Азії. Також виявили і приміщення, де ймовірно переховували іноземних клієнтів, перед безпосереднім переправленням до ЄС.

Зібравши достатньо доказів слідчі поліції повідомили 41-річному чоловікові про підозру у вчиненні одразу двох злочинів. Йдеться про незаконне позбавлення волі людини (ч.2 ст. 146 ККУ) та сприяння в незаконному переправленні через державний кордон України (ч.3 ст.332 ККУ).

Окрім цього слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сьогодні суд розглянув клопотання та обрав для фігуранта цілодобовий домашній арешт. Досудове розслідування у справі триває.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Ужгородська окружна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux