Портал в режимі тестування та наповнення
У Кінологічному центрі поліції Закарпаття навчатимуть собак-терапевтів, з якими ветерани війни зможуть отримати психоемоційну допомогу
Опубліковано 03 жовтня 2023 року о 14:56

На Закарпатті презентували новий проєкт підтримки ветеранів війни в боротьбі з психологічними травмами за участю собак. Відповідний меморандум про співпрацю підписали голова Закарпатської ОВА, очільник поліції Закарпаття та керівниця благодійного фонду «Yarema foundation» 

Сьогодні, 3 жовтня, очільник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області — генерал поліції третього рангу Ярослав Колесник — зустрівся з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою та керівницею благодійного фонду «Yarema foundation» Ольгою Яремою. 

Сторони підписали меморандум про співпрацю та презентували спільний проєкт щодо підтримки ветеранів і ветеранок війни в боротьбі з психологічними травмами із застосуванням психотерапевтичної допомоги за участю собак-терапевтів —каністерапії. 

На зустрічі представили перших трьох собак, породи малінуа, яких навчатимуть у Кінологічному центрі Головного управління Нацполіції Закарпаття. 

«Впродовж трьох місяців із собаками працюватимуть найкращі кінологи поліції Закарпатської області. Після їх передадуть ветеранам, які проходитимуть реабілітацію з тваринами.  Ветерани зможуть прийти у кінологічний центр, де кінологи  розкажуть новим власникам, як доглядати за тваринами, як спілкуватися з ними та інші необхідні моменти», — розповів очільник поліції Закарпаття Ярослав Колесник.

Проєкт, спрямований на психоемоційну реабілітацію із застосуванням методів каністерапії, коли собак передають у власність бійцям, в Україні застосовують вперше. 

Програмою можуть скористатися ветерани війни, які отримали поранення, втратили сім’ї та потребують психоемоційної підтримки. Охочі проходити реабілітацію методом каністерапії мають зареєструватися на порталі “Допомога Закарпаття”. Опісля — спеціалісти спілкуватимуться із заявниками, проводитимуть відбір, щоб обрати осіб, які найбільше потребують такої реабілітації. 


Ми сподіваємося, що вихованці кінологічного центру поліції стануть для ветеранів війни справжніми друзями по життю!

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux