Портал в режимі тестування та наповнення
В поліції Закарпаття провели робочу зустріч для зниження аварійності на автошляхах області
Опубліковано 21 липня 2021 року о 15:05

В Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбулася нарада за участі керівництва поліції регіону, народного депутата та представника служби автомобільних доріг краю, щоб відпрацювати напрямки зниження аварійності на дорогах. 

Сьогодні, 21 липня, начальник поліції Закарпаття Ярослав Колесник провів зустріч з депутатом Верховної ради України Михайлом Лабою та представником служби автомобільних доріг Закарпаття. 

Проаналізувавши статистичні дані, щодо аварійності на дорогах краю, спостерігається зменшення смертельних аварій на 8% та аварій, в яких травмуються громадяни на 16%. Однак, не зважаючи на це, правоохоронці продовжують фіксувати на дорогах краю досить велику кількість ДТП. Поліція занепокоєна такими тенденціями та готова шукати шляхи розв'язання проблеми.

На зустрічі визначили найбільш небезпечні на цей час ділянки трас та окреслили майбутні напрямки роботи. Керівник поліції Закарпаття Ярослав Колесник відзначив, що область потребує більше камер відеофіксації порушень ПДР. За словами очільника поліції, саме усвідомлення того, що перевищення швидкості чи виїзд на зустрічну смугу у не дозволених місцях завжди фіксуються, буде стримувати водіїв від таких необдуманих дій. А саме такі помилки часто коштують людських життів. 

Мова велася і про створення велодоріжок вздовж трас області. На їх необхідності наголосив Михайло Лаба. Він відзначив, що робота повинна вестися масштабно і розпочати потрібно з спільного планування  зі всіма керівниками закарпатських ОТГ. Саме системний підхід дасть справді відчутні результати. Адже на даний час кількість ДТП за участі велосипедистів продовжує зростати. 

Заступник начальника поліції Закарпаття Роман Ус наголосив на тому, що від Мукачева до Тячева немає місць для відстою великогабаритного транспорту і вкрай необхідно проінспектувати цю ділянку дороги, щоб могти розв'язати дану проблему.

На зустрічі говорили і про потребу збільшення дорожніх знаків на території краю і про можливість встановлення саме звукової розмітки на дорогах краю. 

Загалом сьогодні окреслили головні напрямки робіт для посилення безпеки на дорогах Закарпаття. Перші результати практичної складової таких змін учасники зустрічі підіб’ють уже за пару тижнів. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux