Портал в режимі тестування та наповнення
В поліції Закарпаття відбувся круглий стіл на тему протидії домашньому насильству
Опубліковано 27 листопада 2020 року о 15:33

У рамках Всеукраїнської програми «16 днів проти насильства» в Головному управлінні Нацполіції в Закарпатській області учасники круглого столу удосконалили алгоритм спільної допомоги потерпілим від гендерного насильства. Організаторами заходу стали працівники Центру соціально-психологічної допомоги потерпілим від насильства, поліцейські Управління дотримання прав людини НПУ та працівники обласного управління поліції

Сьогодні, 27 листопада, в адмінбудівлі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області відбувся круглий стіл на тему «Спільна стратегія протидії домашньому насильству». Захід було проведено в рамках Всеукраїнської програми «16 днів проти насильства».

В спільній нараді взяли участь представник Уповноваженого ВР з прав людини, представники Закарпатської ОДА, департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА, старша інспекторка з особливих доручень Управління дотримання прав людини НПУ, а також поліцейські Закарпаття та громадські організації краю.

Основним і найважливішим питанням зустрічі стало удосконалення якісної стратегії взаємодії у допомозі потерпілим від насильства. Учасники круглого столу проаналізували статистику звернень щодо домашнього насильства та порушення прав людини, а також покращили механізм співпраці. Відтак присутні ініціювали створення оновленої спільної платформи на основі Інтернет-мережі. У разі надходження повідомлення про факт насильства усі учасники платформи матимуть доступ до інформації, що дозволить максимально оперативно опрацьовувати дані всіма членами та дієво відреагувати на звернення потерпілих від насильства.

Крім того, одним із важливих пунктів плану взаємодії є організація навчання спеціальних груп із поліцейських і представників ОТГ. Під час навчань їм буде роз’яснено схему реагування та допомоги у разі отримання  повідомлення про домашнє насильство.

Як наголосила старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Нацполіції Тетяна Щерба, проведений круглий стіл та інші подібні за спрямуванням заходи покликані об’єднатися в захисті потерпілих від насильства та ламати суспільні стереотипи, які стримують людей звертатися по допомогу. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux