Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенали турбуються про безпеку місцевих школярів та юних гостей Закарпаття
Опубліковано 26 липня 2021 року о 16:20

Поліцейські поспілкувалися з дітьми, які відпочивають в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Шаян». Ювенали нагадали школярам основні правила безпеки та розповіли про роботу поліцейських

Днями працівники сектору ювенальної превенції ГУНП в Закарпатській області, а також ювенали поліції Хустщини відвідали позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку в селі Шаян.

У вищезгаданому санаторії відпочивають діти з різних куточків України. У програму оздоровлення та дозвілля для хлопців і дівчаток входять і купання у водоймах, і відпочинок поблизу лісових масивів. 

Поліцейські наголосили школярам, що навіть враховуючи догляд педагогів, які супроводжують діток, кожен із них повинен і сам дбати про свою безпеку. А це означає: не купатися у водоймах без нагляду дорослих, не запливати за чітко визначені межі, недовго знаходитися під сонцем, не відходити від своєї групи під час екскурсій  тощо.

Працівники поліції зауважили, що в будь-який небезпечний момент діти можуть бути впевнені у підтримці правоохоронців і розраховувати на негайну допомогу поліцейських. Відтак ювенали нагадали присутнім номер гарячої лінії поліції та  екстрених служб, а також пояснили алгоритм дій у загрозливих ситуаціях.

Юні гості Закарпаття цікавилися також незвичними випадками порятунку дітей, а також про роботу поліцейських загалом.

Окрім безпеки на водоймах та в лісовій місцевості, поліцейські розповідали і про те, як уберегти себе та своє здоров’я. А саме розмова стосувалася впливу на організм людини шкідливих речовин: алкоголю, тютюну чи навіть наркотичних засобів. Ювенали пояснили наслідки подібних дій та запевнили, що діти, у випадках пропозиції їм чи заклику до вживання таких речовин, повинні розповісти про це дорослим чи в будь-який час звернутися за захистом поліцейського. 

Інспектор ювенальної превенції поліції Закарпаття Дмитро Дан підкреслив, що така профілактична робота з дітьми не лише сприяє загальному вихованню, а й  має неабиякий вплив на їх розуміння про те, якою важливою є  власна відповідальність за свою безпеку.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux