Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальна поліція Закарпаття посилила роботу щодо захисту дітей в регіоні
Опубліковано 23 липня 2021 року о 15:04

На Закарпатті розпочалися профілактичні заходи, організовані ювенальною превенцією. Працівники поліції посилили свою роботу у всіх напрямках для створення безпекового середовища для неповнолітніх

Ювенальні поліцейські Закарпаття проводять комплекс профілактичних заходів, спрямованих на захист прав неповнолітніх. Зокрема перевіряють кожну родину, яка перебуває на обліку в правоохоронних органах чи у служби у справах дітей краю. Станом на сьогодні перевірено уже 68 родин. Мова йде не лише про огляд їх побуту та емоційного клімату в родині. Працівники поліції спілкуються з сусідами, родичами таких родин, вчителями дітей. Все для того, щоб побачити реальну, об’єктивну ситуацію, яка склалася в таких сім’ях.

Активно перевіряються і заклади, які займаються продажем товарів, що заборонені для дітей. За час перевірки виявлено два факти продажу дітям тютюну. В обох випадках складено матеріали за ст. 156 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім цього виявлено п’ятеро дітей, які вже десь придбали цигарки і курили їх у громадських місцях. За цими фактами складено адмінматеріали ст. 175-1 КУпАП. За розпивання неповнолітними алкогольних напоїв складено протоколи за ст. 178 КУпАП у трьох випадках. Зі всіма ними також спілкувалися ювенальні поліцейські, які намагаються пояснити дітям, які наслідки може мати для них таке легковажне ставлення до власного здоров’я, наголосили на шкідливості вживання алкоголю чи тютюну або навіть нарковмісних речовин. Поліцейські пояснили не лише про непоправні наслідки для здоров’я, але й відповідальність за такі дії перед Законом. 

Загалом уже перевірено, чи виконують продавці вимоги чинного законодавства в подібних питаннях у 47 магазинах області. Втім, відзначають ювенали, те, що якийсь із магазинів пройшов перевірку, зовсім не означає, що поліція не перевірить їх ще раз.

Крім цього, правоохоронці посилюють роботу з керівниками місцевих ОТГ. На місцях краще видно усі проблеми, які є з неповнолітніми в їх регіоні. Проте саме вчасне реагування є запорукою викорінення негативних тенденцій, тому ювенали намагаються заручитися підтримкою керівників територіальних громад та могти швидко реагувати на подібні негаразди, які можуть виникати в їх ОТГ.

Також поліція звертається до небайдужих громадян із проханням повідомляти про факти бродяжництва на території області. І у випадку виявлення таких діток – одразу телефонувати на лінію «102».

Ювенальна поліція Закарпаття постійно працює над тим, щоб діти  перебували у безпечному та здоровому середовищі.

 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux