Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальні поліцейські організували для діток з тимчасово переселених родин екскурсію до палацу графів Шенборнів
Опубліковано 27 жовтня 2022 року о 09:35

Співробітники ювенальної превенції поліції Закарпаття продовжують важливу роботу з підтримки дітей під час війни, адже найменшим необхідно відчувати допомогу надійних людей, які здатні розрадити у будь-якій ситуації.


Ювенальні поліцейські організували ще одну екскурсію. Цього разу правоохоронці запросили учнів 7–9 класів ужгородської школи №19 спільно відвідати найкрасивіші місця краю. Спільно з дітками поліцейські оглянули палац графів Шенборнів у санаторії Карпати.  

Крім гарних вражень, надважливим під час таких зустрічей є щире спілкування з дітьми. Вже традиційно поліцейські Закарпаття звертають їхню увагу на важливість навчання, дружньої атмосфери в колективі та підтримки одне одного. Ювенали приділяють особливу увагу тому, що сьогодні чимало дітей у закарпатських навчальних закладах із родин, які переїхали з територій, де нині ведуться активні бойові дії. Поліцейські розповіли, як правильно підтримувати одне одного за таких обставин та на що важливо звертати увагу.

Не оминули увагою й потребу використовувати світловідбивачі елементи під час перебування на вулиці у вечірній час.

«Під час таких зустрічей ми намагаємося знайти спільну мову з дітьми. Ми живемо у дуже непростий час, проте ми повинні зробити все для того, щоби створити максимально сприятливе середовище для дітей та їхнього розвитку. Також важливо, щоби діти, які мають хвилюючі питання чи емоційно переживають певну проблему, знали, що навколо є люди, до яких можна звернутися по допомогу. Ми й надалі продовжуватимемо працювати над створенням цього сприятливого оточення в нашому краї», – зазначає начальниця сектору ювенальної превенції Ужгорода Тетяна Варга.

Екскурсію організовано у межах проєкту «Відновлення та підтримка внутрішньо переміщених осіб», який реалізовується ГО «Неємія» спільно з Ювенальною превенцією поліції Закарпаття та Ювенальною превенцією поліції Донеччини за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Польщі, Швеції і Швейцарії.  

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux