Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальні поліцейські Закарпаття закликають максимально морально підтримувати діток у час війни
Опубліковано 02 грудня 2022 року о 16:13

Співробітники ювенальної превенції Закарпаття постійно працюють з дітками та пояснюють їм основні правила того, як лишатися у безпеці та підтримувати одне одного. Разом із тим, вони закликають батьків бути особливо чуйними до потреб своїх дітей у військовий часЗ початку ведення активних бойових дій на території України, ювенальні поліцейські посили своє спілкування з дітьми, щоб максимально швидко допомагати їм в скрутних ситуаціях. Разом із тим поліцейські Закарпаття закликають батьків бути особливо чуйними до проблем неповнолітніх у цей непростий час. 

Правоохоронці наголошують, що зараз надзвичайно важливим є чути проблеми дітей, знаходити час для відвертих розмов з ними. Особливо важливим є уникати сварок і образ, ставитися з повагою до маленьких членів сім’ї. 

«Дуже важливим є поважати дитину, її почуття, потрібно вміти поставити себе на її місце, зрозуміти мотивацію тих чи інших дій. Потрібно пам’ятати, що лише з повагою до юної особистості, ми можемо навчити її шанувати інших», – наголошує начальник ювенальної превенції поліції Закарпаття Андрій Курта. 

В нинішній час надзвичайно важливим є: щоденно цікавитись навчанням дитини, максимально мотивувати її самонавчання та самоконтролю у виконанні домашніх завдань і обов’язків та завжди намагатися бути моральним зразком. 

Також ювенали звертають увагу, що однією із форм переживання непростої ситуації в країні може бути втеча з дому. Вони наголошують, що є ціла низка ситуацій, які можуть вказувати на ймовірність такої події. Серед них такі: напередодні в дитини трапився гострий конфлікт ( при чому тут не має значення чи суперечка була в сім’ї чи в іншому близькому оточенні неповнолітнього);  відбувається надто сильний контроль над неповнолітнім, тому якась із невдач здатна спровокувати таку реакцію; у дитини є друзі, подруги, улюбленці, які не подобаються її батькам. Також подібну реакцію може  спровокувати надмірне бажання дитини відвідати якийсь масовий захід, на який її батьки не дають дозволу. 

Ювенальні поліцейські звертають увагу, що при зникненні дитини, дуже важливим є одразу повідомити про це правоохоронців, щоб максимально швидко приступити до дійсно ефективного пошуку. Якщо така подія трапилася в громадському місці, можна також одразу повідомити про це охорону, адміністрацію організації, установи, працівників транспорту. 

«Коли дитину знайдено, дуже важливо не докоряти їй цим, адже як правило неповнолітні дуже налякані у цей час. Серйозну розмову потрібно провести, але спочатку слід заспокоїтися, обдумати ситуацію, обміркувати всі ті моменти, які привели до цього. В цей період потрібно зробити все для того, щоб подібне ніколи не повторилося. Також варто розповісти, чим взагалі може загрожувати таке зникнення. Але це треба робити також дуже обережно, щоб не налякати свою дитину», – наголошує Андрій Курта.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux