Портал в режимі тестування та наповнення
Закарпатська поліція за підтримки влади розпочала новий етап проєкту «Безпечне Закарпаття»
Опубліковано 26 серпня 2021 року о 17:23

В Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області розпочався наступний етап проєкту «Безпечне Закарпаття». Народні депутати передали правоохоронцям тепловізійну камеру, яка використовуватиметься в аеропорту Ужгорода. Також експериментальну систему відеоспостереження встановили в одній із шкіл Ужгорода

Сьогодні, 26 серпня, з начальником Головного управління Національної поліції Ярославом Колесником та керівником Головного управління ДСНС в Закарпатській області Андрієм Гудаком зустрілися народні депутати Микола Тищенко, Михайло Лаба та секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян. Співпраця правоохоронців та депутатського корпусу в рамках проєкту «Безпечне Закарпаття» розпочалася ще раніше. Тепер вдалося реалізувати ще дві абсолютно нові програми. 

Одним із нововведень стало передання Закарпаттю тепловізійної камери  Hikvision. Окрім звичайної трансляції відео та аудіо, дана техніка може фіксувати навіть найменші зміни температури. Це досить важливо,  адже камера може не лише виявляти об’єкти в оптичному та інфрачервоному діапазонах на великих відстанях, але й запускати тривогу в режимі реального часу, до прикладу, у випадках виникнення пожеж. 

Народні депутати наголосили, що дана система буде використовуватись підрозділами Національної поліції,  а також до неї матимуть доступ прикордонники, рятувальники та місцева влада. 

Крім цього, сьогодні встановили нове відеообладнання в Ужгородській загальноосвітній школі № 8.

Тепер відвідування учнями навчального закладу буде фіксуватися розумними камерами. Нова техніка не лише стежитиме за тим, щоб у приміщення не проник ніхто сторонній, але й здатна визначати багато додаткових факторів. До прикладу, вона має здатність навіть міряти температуру тіла дітей. 

Зображення із камер спостереження школи також буде передано у користування поліції, щоб територія покриття «Безпечного Закарпаття» постійно розширювалася. Якщо проект покаже позитивні результати, то буде розглянута можливість подібної відеофіксації і в інших навчальних закладах краю. 

Керівник поліції Закарпаття Ярослав Колесник відзначив, що для правоохоронців дуже важливим є підвищення безпеки на території обслуговування, особливо це стосується стратегічних об’єктів. Також керівник відзначив важливість посилення захисту дітей. 

На зустрічі обговорили і майбутні кроки співпраці в рамках проєкту «Безпечне Закарпаття», адже на даний момент ця сучасна система відеоспостереження ефективно використовується поліцією для швидшого розкриття злочинів, розшуку правопорушників та контролем за оперативною обстановкою в регіоні. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux