Портал в режимі тестування та наповнення
Закарпатські правоохоронці взяли участь у проведенні круглого столу на тему зміни до антикорупційного законодавства
Опубліковано 11 листопада 2019 року о 12:11

На регіональний круглий стіл на тему тлумачення впроваджуваних змін та норм антикорупційного законодавства прибули представники органів системи МВС з кількох областей країни та центрального апарату. До числа учасників увійшли і правоохоронці Закарпаття

8 листопада у залі Львівського державного університету внутрішніх справ відбулася конференція, основною темою якої стали тлумачення та обговорення норм законодавства, що стосуються протидії корупційним проявам у органах системи МВС України. Засідання круглого столу відкрив ректор ЛьвДУВС Роман Благута. Він привітав учасників Форуму та побажав плідної роботи над проектом пропозицій та зауважень до чинних нормативних актів,  законопроектів, які у перспективі тощо.

Учасники круглого столу, серед яких і т.в.о. начальника Управління кадрового забезпечення ГУНП в Закарпатській області, полковник поліції Володимир Дьордяй та спеціаліст відділу комунікації поліції Закарпаття Інеса Манзулич-Іванова, обговорили актуальні питання діяльності викривачів корупції  в системі МВС України, функціонування уповноважених підрозділів із запобігання та виявлення корупції в системі, а також проведення службових перевірок та внутрішніх розслідувань корупційних проявів в системі МВС України.

За результатами засідання запропоновано рекомендації щодо впровадження ефективного внутрішнього аудиту доброчесності, який має стати невід'ємною складовою реформи НПУ внесення змін до чинної редакції статті 364 ККУ, застосування якої призводить  до непритягнення до відповідальності за суспільно негативні діяння або навпаки - несправедливе притягнення до такої тощо.

Свої твердження, тези та думки щодо заданої тематики висловили фахівці напрямку протидії корупційним проявам. Серед них начальник Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС України Анатолій Фодчук, начальник відділу даної установи Сергій Яременко, голова ГР при МВС України Володимир Мартиненко, старший детектив НАБУ Олександр Цивінський, а також голова Галицького районного суду міста Львова Ірина Волоско та т.в.о. завідувача кафедри кримінального процесу та криміналістики ЛьвДУВС Руслан Шехавцов.

У підсумку, всі пропозиції учасників круглого столу, у тому числі висловлені у анонімному форматі анкетування, будуть детально вивчені, проаналізовані та включені до обговорюваного проекту змін до Законодавства.

На майбутнє запропоновано практику проведення семінарів-нарад, з передбаченим обговоренням проблем антикорупційної діяльності та вироблення "дорожньої карти" протидії та запобігання корупції у системі МВС України.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux