Портал в режимі тестування та наповнення
Закарпатські правоохоронці затримали двох переправників з групою нелегальних мігрантів
Опубліковано 23 листопада 2021 року о 12:05

На Ужгородщині поліцейські спільно з прикордонниками виявили групу іноземців без документів, яких зловмисники намагалися незаконно переправити через державний кордон до ЄС. Підозрюваних у злочині затримано у процесуальному порядку

Вчора, 22 листопада, в ході відпрацювання оперативної інформації працівники прикордонної служби спільно з інспекторами патрульної поліції Закарпаття, у селі Великі Лази Ужгородського району зупинили для перевірки автомобіль «Volkswagen Transporter». 

За кермом мікроавтобуса перебував 37-річний житель Рахівського району. Окрім водія у салоні перебувало ще двоє його односельців та десять іноземців, які не мали при собі жодних документів.

Для документування та встановлення всіх обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група та оперативники відділу міграційної поліції. 

Встановлено, що до Закарпаття група нелегальних мігрантів, а саме вихідці з Республіки Бангладеш, прибула з міста Київ 21 листопада увечері. За попередньою домовленістю у селі Підполоззя Мукачівського району іноземців зустріли 37-річний та 26-річний мешканці села Верхнє Водяне, які в подальшому мали сприяти у незаконному переправленні нелегалів до країн Європейського Союзу. 

Зловмисники продумали маршрут руху і вирушили до кордону з Угорщиною в обхід стаціонарного посту у селищі Нижні Ворота, однак дорогою до місця призначення були зупинені працівниками поліції спільно з прикордонниками. 

Наразі транспортний засіб на якому пересувалися фігуранти поміщений на арешт майданчик відділу поліції, а іноземців доправлено до пункту тимчасового перебування нелегалів Чопського прикордонного загону.

Самих же переправників, 26-річного та 37-річного жителів Рахівщини, затримано у порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. 

За сприяння у незаконній переправі нелегалів через державний кордон слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України.

За скоєне фігурантам загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux