Портал в режимі тестування та наповнення
Закарпатські слідчі та криміналісти тренувалися працювати колективно у центрі події
Опубліковано 11 квітня 2019 року о 16:33

В рамках практичних навчань, що відбулися на кількох локаціях Ужгорода, поліцейські вчилися вмінню працювати колективно, задля досягнення спільної мети

В Ужгороді на території кількох локацій криміналісти спільно зі слідчими та вибухотехніками взяли участь у спільних навчаннях, основною метою яких стало налагодження взаємозв’язку між поліцейськими.

Розпочався день у співробітників спеціалізованих служб з інструктажу, який проходив на території Головного управління Нацполіції в Закарпатській області. Тут для учасників навчань провели ознайомчу лекцію. Про правила гри на арені криміналістично-слідчих справ поліцейським розповів заступник начальника слідчого управління, начальник відділу з розслідування злочинів проти життя здоров’я особи поліції Закарпаття Володимир Мага: «Вважаю, що це чудова нагода обмінятися досвідом, новими знаннями та обговорити актуальні питання, зокрема щодо взаємодії слідчих та інспекторів-криміналістів під час досудового розслідування. Потреба у розробці спільного плану дій на місці злочину надиктована і прийняттям поправок до Закону України «Про Нацполіцію»та нового Кримінально-процесуального кодексу України. Спеціалісти, яких залучають до проведення огляду місця події мають бути компетентними  в справі, якою займаються. Більше того, запорукою успіху, під час проведення слідства є  налагоджений взаємозв’язок між слідчим та інспектром-криміналістом. Спеціаліст і експерт покликані розширити тактичні можливості свого колеги - слідчого. Їх результат роботи сприяє розширенню спектру доказової бази, з якою слідчий в подальшому піде до суду». 

Метою сьогоднішніх навчань, у яких взяв участь заступник начальника слідчого управління поліції Володимир Пукман, якраз і стало підвищення ефективності спільної роботи між слідчими та інспекторами-криміналістами.
Після теоретичного курсу, учасникам тренінгу запропонували на практиці застосувати засвоєні знання. Для цього, правоохоронців запросили до Закарпатського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, де поліцейські в умовах максимально наближених до реальних, отримали змогу розкрити імпровізований злочин. Цей цикл роботи правоохоронців оцінювали фахівці центру. 

«З поставленим завданням наші учасники впоралися. Подібні навчання проводяться на постійній основі, оскільки робота слідчих, інспекторів криміналістів потребує безперервного удосконалення» - переконана заступник начальника відділу з розслідування злочинів проти життя та здоров’я особи Оксана Данько.

Відділ комунікації поліції Закарпаття


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux