Портал в режимі тестування та наповнення
Криміналісти поліції Закарпаття проходять навчання з 3D-моделювання масштабних руйнувань за допомогою дронів: нові знання застосують для фіксації злочинів російської армії
Опубліковано 17 червня 2023 року о 17:33

Спеціаліст-криміналіст слідчого управління поліції області Віталій Агоста, який нещодавно повернувся зі служби на деокупованих територіях, пройшов спеціальні курси в Трускавці Львівської області. Разом із колегами-поліцейськими з різних областей України, криміналіст набував знань з 3D-моделювання масштабних руйнувань за допомогою безпілотних літальних апаратів. Такі знання в подальшому сприятимуть ще більш деталізованому документуванню військових злочинів російських окупантів

Старший лейтенант поліції, спеціаліст відділу кримінального забезпечення слідчого управління поліції Закарпаття Віталій Агоста узяв участь у кількаденному тренінгу, організованому  українською компанією «DroneUA», що є міжнародним системним інтегратором у сферах безпілотних технологій та робототехніки, а також Консультативною місією Європейського союзу з реформування сектору цивільної безпеки ( КМЄС в Україні).

Офіційні представники компанії, яка займається програмним забезпеченням з 3D-моделювання, навчали криміналістів з управлінь поліції різних областей України за допомогою дрон-зйомок детально відтворювати моделі зруйнованих будівель чи місцевостей. 

Програма тренінгу включала три основні частини, серед яких теоретична частина, пілотування за допомогою квадрокоптерів та моделювання за допомогою програмного забезпечення «PIX4D».

«Ми отримали надзвичайно цінний досвід. Вміння робити якісну зйомку, відтворювати її в 3D-форматі дасть можливість детально проаналізувати і оцінити масштаби руйнувань, спричинених окупантами. Це ще один крок для вдосконалення своїх знань, які допоможуть у ретельній роботі на деокупованих територіях. Ці знання ми з колегами передаватимемо криміналістам територіальних відділень поліції Закарпаття», - наголосив Віталій Агоста.

Свої знання Віталій Агоста разом із колегами з Головного управління Нацполіції в Закарпатській області активно передає колегам-криміналістам територіальних управлінь, відділів та відділень поліції області. Такі навчання вже проведено в Мукачівському та Хустському  районних управліннях поліції.


Відділ комунікації поліції в Закарпатській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux