Портал в режимі тестування та наповнення
Сховали гроші і забули про сховок: двох закарпатців за неправдивий виклик спецслужб поліцейські притягнули до відповідальності
Опубліковано 17 червня 2023 року о 17:56

Закарпатські поліцейські отримали схожі повідомлення від мешканців Мукачівщини та Хустщини про втрату значних сум грошей. У ході оперативних заходів  зʼясувалося, що гроші ні в одному, ні в іншому випадку, ніхто не викрадав. «Потерпілі» забули або переплутали сховки із заощадженнями. За хибний виклик правоохоронці склали адмінпротокол

Впродовж однієї доби поліцейські Закарпаття отримали два схожі за змістом повідомлення. У кожному з них ішлося про втрату значних сум грошей – заощаджень, які заявники зберігали у сховках. 

У першому випадку по допомогу до поліції звернулася жителька Мукачева. Схвильована жінка розповіла, що з квартири зникли відкладені нею гроші в іноземній валюті. Кількома годинами пізніше повідомлення подібного змісту отримали поліцейські Хустщини. 60-річний житель селища Вишково заявив про втрату 27 тисяч доларів США.

В обох випадках на місце події негайно виїжджала група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група місцевого районного управління  та оперативні співробітники. Поліцейські проводили цілий ряд необхідних слідчих та розшукових заходів для того, щоб розкрити злочини: опитували ймовірних свідків, сусідів, опрацьовували мікрорайон, найближчі камери відеонагляду, також експерти проводили детальний огляд місця події. 

У результаті, зʼясувалося, що гроші ні в мукачівки, ні в жителя Хустщини ніхто не викрадав. Жінка забула, що перед відʼїздом вона їх сховала в іншому місці. Заощадження 60-річного жителя селища Вишково поліцейські теж відшукали у приміщенні його ж будинку – неподалік від обраного чоловіком сховку.  

Черговий раз поліція звертається до громадян із проханням: перш ніж повідомляти про такі випадки, переконайтеся у їх достовірності. Адже кожен виклик поліцейських – це значна кількість витраченого часу, зусиль, які б могли бути використані для розкриття справжніх злочинів або ж допомоги людям, які насправді потребували допомоги. 

Поліцейські вкотре нагадують: за неправдивий виклик спеціальних служб передбачена адміністративна відповідальність за ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux